Skip to main content

Bakal menjadi seorang mahasiswi UKM Bangi

Assalamualaikum.

Seperti sedia maklum sebelum ni Ira ade update entry pasal result upu yg Ira dapat melanjutkan pelajaran ke Program ASASIpintar di UKM.

Dan semalam merupakan penentu sama ada Ira pergi UKM ke tak. Sebab semalam keluar keputusan Program Khas MARA. Malangnya Ira tak dapat :'((

Sedih jugak lah. Sebab membe2 lain semua dapat. Diorg kebanyakkan pilih perakaunan. Ade yg dalam dan luar negara. Maybe course yg Ira pilih tu banyak saingan. Perubatan di Ireland. Of course lah ramai yg mintak ni kann. Dan mungkin kuota dia sikit. Yelah bukan murah2 nak belajar medic kat overseas ni.

Kalau pilih akaun hari tu insyallah dapat lah kot. Hihihi. Agaklah. Tahun ni punya pelik sikit lah. Dah lah takde interview segala. Just an IQ test. Org yg apply berpuluh2 ribu. Entah macam mane dia pilih entah. Entah2 dia pilih random jekk -.- Yelah ni bukan biasiswa pun. MARA ni pinjaman pembolehubah jekk.

Kalau JPA baru full scholarship. Nak dapat tu kena interview semua. JPA kalau dapat memang untung gilaaa lahaii. Insyallah tahun depan nak sambung ijazah mohon JPA. Macam akak aii. Senang jek dia dapat nak sambung master lepas ni. Haihh

Never mind. Bukan rezeki namanya. Dah rezeki masuk UKM jugak akhirnyaaa. Hahaha.

Sekarang tengah busy buat persiapan nak pergi sana 29hb ni. Dan aktiviti join GA pun telah dikurangkan. Takut tak sempat nak check.

Okay lahh. Doakan Ira berjaya di sana nanti kayy :DD

Comments

Nana Liena said…
hai budak bijak.hehe.. dapat rezeki masuk situ..hehe..selamat belajar yea.. :)
IraAdila said…
@Nana Liena Bijak ke ? Hahaha. Biase2 jehh. Alhamdulillah dah rezeki kat situ :)
maisarah said…
assalamualaikum, saya maisarah zulkifli, ex maktab mahmud alor setar. saya dapat asasi pintar ukm jgk.... :)
Diana Dann said…
Salam, perkenalan! Saya Mardiana bt. Mardan. Saya juga dapat ASASIpintar, UKM. Harap jumpa di sana ye?
IraAdila said…
@maisarah Waalaikumussalam. Oh ya ? Insyallah jumpa kat sana okayy :DD
IraAdila said…
@Diana Dann Salam perkenalan jugak ! Jumpa kat sana kayy :)
Tahniah,bukan senang nak dapat asasi pintar tu :) congrats again!

btw,anda ditag :) http://nevagettoolate.blogspot.com/2013/05/its-game-time.html
IraAdila said…
@spontaneous_gurlz Oh ya ? Haha. Anyway, thank you so much :)