Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2011

I don't want !

Assalamualaikum.

semalam aku dah excited nak belajar formasi kawad, jap lagi budak tak ramai pulak. perh, kadet polis (L) pun dah buat formasi tau tak. sedih gile semalam. siod gile cikgu tu. dia suruh kitorg balik awal. 4.30 dah balik dah.

kau bygkan kitorg dtg terus pakai boot. patu dah turun bawah. dah turun kompleks dah nk kawad ni. jap lagi kak azura panggil naik atas. bukak boot. kawad pakai kasut jeh kat tapak perhimpunan lame atas tu. kau tau tak, aku nak pakai boot tu bape lame. patu dah pakai bukak balik sbb ketat la ape la. kira-kira sejam jugak aku pakai boot tu.

patu sekali jeh kitorg kawad kot. nak buat formasi budak tak ramai. sia-sia jeh dtg. aku igt malas nk dtg. aku pikir nak belajar formasi, so aku dtg ah kan. jap lagi tak jadi an.


cuti ni mak aku ajak prgi kl uma along aku. malas siod ! dah lah belum study lagi. nak suruh aku study kat sane. haishh . buat aku tension lagi ade ah. dgn budak2 nakal tu. dah la ade kawad hari rabu, jumaat, sabtu tu. kalau mak aku nak pergi…

I & U

Assalamualaikum.

awak awak nak tau tak. hari isnin hari tu kita pergi latihan kawad kan, ramai yg dtg. penuh file tu. sampai terlebih satu file tau. first time kita dtg kawad budak seramai begini.

lepas ni memang kena streaming balik sape yg betul2 pandai kawad. kita dah ade calon2 yg nak kena tendang keluar. HAHA


apa yg tangan aku taip ni. mengarut betul.

Denyutan Nadi

hey korang ! nak duit tak ? HAHA. beritahu aku sape yg tak nak.



senang jeh. korang just promote banner yg atas tu kat blog korang.


1 : klik banner kat atas tu.

2 : klik heartbeat.my yg mcm kat bawah tu.


3 : klik Create Account

4 : klik Join HB! Affiliate



5 : klik online application macam kat bawah.


6 : klik Get code.


7 : pilih size banner yg nak dipamerkan. patu letak kat blog korang.

Finish up.


I'm still young

Assalamualaikum.

okay, malam semalam parents aku ade mesyuarat agung UMNO kt cawangan jln sawi. ya, tempat lame aku. well, parents aku mmg antara org kuat umno kt situ. yela, dah bape puluh tahun duduk situ.

so, aku dgn menyemak nye ikut. gahh` act, kat majlis tu ade anugerah pelajar cemerlang. so, aku kan

Art ?

hasil karya org yg tak tahu nak buat ape sekarang ni. homework berlambak-lambak tak siap lagi kate tak tau nak buat ape.

Life is going fine

Assalamualaikum.


alhamdulillah. sekarang aku mula menerima kenyataan. aku redha dgn apa yg berlaku. dan aku bersyukur sangat.

dan sekarang aku dah tak excited langsung nak masuk asrama. sebab aku dah lali dah dgn hidup aku skrg. aku dah tak kesa dah hari-hari balik petang. hari khamis petang jeh yg aku free. hari lain sume aku busy except sabtu ahad.

dan aku bersyukur sangat ambik dua subjek penting ni: akaun & biology. akaun aku dah mula menunjukkan minat. bio setakat ni boleh la. tapi aku rasa akaun senang sikit drpd bio.

so lepas amek result spm, at least aku ade dua bidang boleh pilih. kalau bio aku tak okay, aku pilih lah bidang akaun. bio cara nak jawab dia agak complicated sikit. patut la org nak jadik doktor sikit punye susa.

tengok ah along aku, dia nak sambung phD. sebelum tu kena la amek exam dulu. susa gile dia kate. especially dia nak sambung kat oversea mmg dia kena dpt gred tinggi ah nak pergi sane. kalau nak sambung kat mlysia, skrg jugak dia dah dpt. dia just pensyara…