Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2011

Happy New Year

Selamat Tahun Baru

Welcome 2012 and goodbye 2011

Semoga tahun 2012 kita akan menjadi seorang yg lebih baik dari tahun 2011

Setiap orang ada azam masing-masing dan aku harap kita semua dapat tunaikan azam kita semua


I love 2011 walaupun ia tak sehebat tahun2 lalu. Semoga tahun depan dapat memberi kenangan manis kepada kita semua.

Sekian, wasalam.


Bahaya Antara Cermin dan Kaca Dua Hala

Perhatian, terutamanya bagi kaum wanita.
Jika anda abaikan, anda mungkin akan menjadi mangsa insan yang tidak bertanggunjawab ini.

Anda akan menjadi mangsa bila anda tidak sedari yang anda sedang dilihat samada di dalam bilik persalinan, tandas awam, hotel, dan dimana-mana jua.
Tahukan anda apa itu kaca dua hala? Kaca 2 hala adalah berbentuk fizikal seperti sebuah cermin sebenar yang akan memantulkan kembali apa yang bertentangan dengannya. Namun, beza antara keduanya adalah, kaca dua hala boleh dilihat dari sudut belakang kaca itu tanpa anda dapat melihat belakangya.
Apa maksudnya? Anda sedang dilihat tidak berpakaian atau berbogel, samada sedang mandi atau sedang menyalin pakaian di dalam kaca dua hala itu. Dan apa yang akan anda lakukan jika anda dirakamkan serta disebarkan rakaman itu ke seluruh dunia?
Dan lebih malang lagi bila anda berada dalam bilik hotel bersama pasangan anda. Semua aksi anda dirakamkan dan anda mungkin akan menjadi seorang bintang p**no terkenal. …

Last year going to school

Assalamualaikum

Okay, mungkin ni entry last sebelum masuk tahun baru. Kalau aku rajin nak update terpulanglah. Sebab mood aku tak menentu.



So, lagi beberapa hari jeh lagi aku bakal menukar status aku. Cehh status ? Okay tahun depan status aku secara rasminya menjadi SPM Candidate. Seperti bermimpi pulak. I can't believe yg aku dah form 5 okay.

Seriously aku cakap memang aku dah plan dah apa yg aku nak buat persediaan spm tahun depan. Tapi rancang jelah. Buatnya tak lagi. Almaklumlah aku ni hangat2 tahi ayam sikit. Rancang bagai tapi buatnya hampeh.

Yg penting awal2 aku dah plan aktiviti aku lepas spm. Nampak tak aku ni sangat merancang masa depan. Cehh ==' Apa kejadah aku ni.


Konklusinya, babai !


Holiday Travel : Port Dickson

Assalamualaikum

Okay aku belum puas lagi bercuti. So hari Sabtu hari tu gerak pergi Tangkak. Then semalam konvoi dengan akak aku pergi Port Dickson.

Dia yg ajak sebab dia ada kursus kat PD 3 hari. Ahad malam baru mula kursus. So pagi tu kitorg merayap pergi Telok Kemang.



Kat Telok Kemang apalagi mandi laut la. Anak sedara aku mandi tak nak naik. Elok2 kulit putih melepak dah jadi gelap dah. Berbelang badan dia.

Patu kitorg memang macam berpicnic betul la. Dengan masak BBQ nya, spaghetti, rendang daging and macam2 lagi.

Memang puas la aku berendam kat laut. Dengan aku aku sekali dah gelap dah ni.


Next destination balik apartment yg akak aku sewa. Kat Glory Beach Resort.

Petang kitorg celebrate birthday ke 3 tahun anak sedara aku ni, NUR ADRIANA QISTINA.



Birthday dia sebenarnya 18hb ni. Tapi saja akak aku nak sambut awal sementara semua dah ada.



Malamnya aku dengan parents aku balik. Sehari jeh kitorg pergi. Akak aku 3 hari la sebab dia ada kursus. Ayah aku kerja takde maknanya dia nak cuti.


Okay…

Tutorial : Cara nak tahu JANTINA LAPTOP

Haii !

Nak tahu tak jantina laptop korang ? senang jehh. Percayalah korang boleh tahu sebab aku dah try dah.

Follow step kat bawah ni :

1. Buka notepad dan paste ayat di bawah ini dalam notepad:
CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"
2. Selepas itu tekan “save“. Ubah “save as type” kepada “All Files” (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti). Save as file name = “love u.vbs”

3. Close notepad apabila habis save. Then double click file tadi (love u.vbs) dan akan dengar suara “i love u“.

4. Cuba dengar btul2 suara “i love u” tu….suara lelaki ke perempuan? (Buka volume sekuat2nye ye). Kalau dengar lelaki maknanya laptop korang tu jantan dan begitu le sebaliknya….



WARNING ! : Hati-hati dengan volume korang. Jangan terlalu kuat sangat sebab aku try buat hari tu bukak volume hampir habis, dan hasilnya KUAT GILA bunyinya. Terkesima aku. Sampai mak aku pun dengar.

Dah la aku punya suara lelaki. Memang macam nak kena heart attack dia punya terkeju…

Tagged

Tag kali ni di-tag oleh Rabie dan Azzura. Tag ni memang agak memeningkan kepala hotak aku. Aku tak risau nak jawab soalan. Yg aku risau ialah nak tag sape masalahnya. 11 orang. Hambek kau !

You must post these rules. Each person must post 11 thing about themselves in their journal.Answer the question the tagger set for you their post. And create eleven new questions for people you tagged to answer.You have to choose 11 people to tag and link them on the post.Go to their page and tell them you have tagged him/her.No tag back.No stuff in the tagging section about "You are tagged if you are reading this" You legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty) have tagged 11 people

11 things about me:

1. Aku seorang yang mempunyai EGO yg sangat-sangat la tinggi macam gunung kinabalu.

2. Aku suka bukak lagu then menari sorang2 dalam bilik.

3. Aku suka nyanyi dalam bilik air buat konsert.

4. Dan aku suka berangan sorang2 dalam bilik air. *pengakuanberanimati*

5. Aku orang yg paling p…

Holiday Travel

Take note: Harap maaf. Entry ni agak panjang. So sape yg malas nak baca, tak payah la baca.


Okay minggu lepas seminggu aku takde kat rumah. Pergi jalan rumah akak-akak aku. Tapi ayah aku tinggal dia kerja. So aku dengan mak aku jela.

Mula2 hari Isnin tu tolak pegi tangkak uma 2nd sister aku. Patu hari Rabu petang bertolak pergi kl pulak uma 1st sister aku a.k.a along. Aku naik bas jeh.

Busy sangat aku jaga anak sedara. Aku just update twitter jeh. Kat uma along aku baru dapat online. Sebab dia tak bawak laptop dia pergi kerja. So apa lagi geledah la laptop dia.


So dah alang2 ada kat kl. Apelagi pergi la Jom Heboh ! Aku dengan mak aku jeh. Along aku busy kursus kat klcc.

Pagi sebelum dia pergi klcc dia hantar kitorg kat stesen LRT sebab kalau nak hantar betul2 kat Bukit Jalil tu memang jam la ngok. Naik LRT lagi senang. Keluar LRT terus jumpa.

Best sangat ! Bila dah jumpa artis kat booth TV3 tu memang dah tak nak pergi mana2 dah. First kitorg pergi kat booth wanita. Masa tu org tak ramai la…