Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2014

Info tentang ASASIpintar UKM

##UPDATE



Sekarang ni rasenya pelajar2 lepasan SPM 2013 mesti tengah pening kepala nak mohon mane untuk UPU kan ? Kitorg batch 95 pun pernah rase benda yang sama tahun lepas. Dan Alhamdulillah rezeki kitorg kat ASASIpintar ni dan kitorg ditakdirkan bertemu dan berkenalan. Memang sangat bersyukur.
So fikirlah betul-betul adik-adikku *cehh adik hahah* Fikir betul-betul minat ke arah mana. *cehh cakap orang, diri sendiri confuse nak ambek ape degree nanti -.-*
Okay-okay. Tak tau nak bagi nasihat ape. Tapi kalau nak mohon MARA nanti, kalau yang minat nak masuk medic tu dan result taklah straight A+, dinasihatkan jangan ambek tetinggi sangat macam Medic Ireland ke. Harapan lah weyh nak dapat. Sekarang ni tak banyak dah organisasi nak taja untuk medic ni sebab mahal sangat lagi-lagi oversea. So kalau nak mohon medic tu, mohon lah medic dalam negara ke. InsyaAllah kalau ade rezeki dapatlah. Ni semua belajar dari pengalaman yang lepas.
Untuk UPU ni, depend la korang nak pilih IPTA mana. Semuanya …

New year. New life. New spirit.

Assalamualaikum :)

Hai I'm back ! Sekarang we all ASASIpintar tengah cuti mid sem seminggu bersamaan cuti CNY. Seperti biasa kerja kitorg memang banyak gila. Tak sah kalau takde kerja. Sekarang tengah busy buat pilot test untuk research. Hopefully everything went smooth. 

Banyak aktiviti2 yang kitorg dah handle start sem 2 ni. Hari tu baru jeh selesaikan program Sukan ASASIpintar (SUKAP). Gila best !! Kitorg kena lawan antara 2 kelas, AP102 and AP202. Dan pemenangnya tak lain dan tidak bukan kelas kitorg ! Go AP102 ! Tahniah everyone ! Kitorg menang 10/15 acara kalau tak silap. Hebat belaka diorg ni :'D Tahniah AJK2 yang uruskan semua ni. Memang terbaikk !


This is my classmates for Sem 2. AP102 rock !
So lepas exam mid sem minggu lepas, kitorg plan buat picnic batch which is EXIMIUS1314 kat Taman Botani Putrajaya. Serius agak kelam kabut sebelum tu. Macam-macam benda happen. 
Kitorg plan pegi naik van sewa dengan kereta sewa. Dah call semua cakap okay untuk van dengan kereta. Masa …