Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2014

Jom tolong sambil belajar benda baru :)

Hello and hi everybody !

Need some favor from you guys who intentionally or unintentionally visit my blog and read this entry to help my friend's friend hehe. They need to get 2000 views on youtube before 25/5/14to get full marks for their assignment. Just play the above video.

So why not we help them while we learn something new about first law of thermodynamics. This video describe about Drinking Bird Experiment. 

Jangan risau tak rugi pun tengok video ni. Dapat ilmu lagi ada la hehe.

If you want to share it, you're welcome. Sharing is caring :)

p/s: Watch the video until the very end as Youtube will freeze videos which are viewed halfway!


Ada sebarang pertanyaan tentang ASASIpintar ?

Assalamualaikum.
Apa khabar junior2 ku. Alright dengar khabar hari ni dah keluar keputusan UPU. So tahniah banyak2 kepada yang dapat tawaran tu. Yang tak dapat, jangan sedih2. Anggaplah bukan rezeki anda. Sesungguhnya Allah dah tentu kan dah rezeki masing-masing. Masih banyak lagi peluang kat tempat lain. Teruskan berusaha. So kepada yang dapat tawaran. Please jangan sia-siakan peluang yang ada ni. Do your best ! :)
Alright nak tahu jugak lah sape yang dapat ASASIpintar UKM ni. Nak tengok sape junior-junior baru hehe. So kepada yang dapat ASASIpintar ni, kami (bekas pelajar ASASIpintar batch 2013/2014) dah buat satu page kat facebook khas untuk korang. Kalau korg ade ape-ape nak tanya, jangan segan silu tanya kat situ. Nak tanya kat sini pun boleh, tapi kat page tu lagi ramai senior-senior yang boleh tolong jawabkan.
Ni page nya ---> Program ASASIpintar
So harap usaha kitorg ni dapat lah bantu adik-adik yang nak masuk ASASIpintar ni. Btw, congratz and good luck ! Do your best there !
By…