Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2011

STK Must Lead

tadi telah berlangsungnya pertandingan kawad bagi NGO dan GO. dan stk telah mengaut banyak kemenangan.

dan alhamdulillah tahun ni STK telah dianugerahkan piala pusingan sebab stk dah menjadi JOHAN keseluruhan. dan resultnya :

23 Apr :

- KRSTK (P) JOHAN
- KRSTK (L) KETUA PLATUN TERBAIK

30 Apr:

- Pengakap JOHAN + KETUA PLATUN TERBAIK
- Puteri Islam JOHAN + KETUA PLATUN TERBAIK
- Kadet Polis (P) TEMPAT KE-3
- Kadet Polis (L) JOHAN + KETUA PLATUN TERBAIK


alhamdulillah stk berjaya mengalahkan sekolah lain. tak sia-sia aku balik malam2 buta tadi.

doakan yg terbaik utk kitorg semua kat peringkat negeri nanti. harap stk tersenarai pemenang top 3. amin . .


okay, bye !

Alhamdulillah

Assalamualaikum.



seperti sedia maklum. cehh` bila mase aku maklum kan korang. HAHA. okay-okay. tadi 23 Apr 2011 aku ade pertandingan kawad kaki daerah. tak jauh pun kt sekolah sendiri jeh, STK. dan tahun ni KRSTK putera & puteri telah ambil bahagian.

alhamdulillah, KRSTK (P) telah dinobatkan sebagai JOHAN. walaupun KRSTK (L) tak dapat tempat, tapi komander diorang telah dinobatkan ketua platun terbaik. tahniah-tahniah.

kepada platun KRSTK (P), kita dah ade J square. HAHA. alhamdulillah sgt sebab kita dapat kekalkan JOHAN kite. yg plg bestnye, tahun ni ade negeri doe !

senarai top 3 kawad kaki daerah 2011:

KRS Puteri

Johan : STK
Naib Johan : TSK
Ke-3 : Bandar T6
Ketua Platun: Komander SSAJ

KRS Putera

Johan: Bandar T6
Naib Johan: SSAJ
Ke-3: SMK Sri Intan
Ketua Platun: Ariff (STK)

konklusinya, lepas ni kitorang akan kapel dgn budak T6 pergi negeri. bak kate cak. HAHA. tadi kitorg dah jumpe dah budak T6. kahkahkah.


rebut bukak hadiah. *sorry gambar sgt blur

muke happy kak azura

muke bangga budak2 krstk

I need a second

Assalamualaikum.

minggu ni hari yg memenatkan dan memeningkan kepala hotak aku. minggu ni setiap hari aku tidur lambat dan bangun awal gile babeng. aku memang niat nak tidur awal, tapi memandangkan aku balik sekolah dan tiba rumah pukul 6.30ptg. *act ade kawad

ditambah homework yg belum sentuh. mane bole tidur awal, nanti homework tak siap. sori la cakap, bukan nak baget ke hape tapi aku mmg tak bole tak siapkn homework. aku mesti kena siapkan. paling koman pun siap salin soalan =.= heh

dan aku nak sgt diberi peluang nak tidur lebih sikit bole tak ? tau tak kita tak bole kurang tidur. kalau kurang tidur kita akan cepat gemok tau. caye tak ? caye tak ? anda percayalah.

dah. ape lagi nak

Don't judge me

a-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh


hello ! anybody home.

aku ngantuk ni act. yela, tadi balik sekolah pukul bape. pukul 6. ade kawad la dol.

tak pena2 aku online hari khamis. biasa nye online malam sabtu sebab esoknya tak sekolah. ni memandangkan sabtu ade sekolah ganti, aku online la hari ni. memang takde kaitan kan?

esok ade lagi kawad. fareez nak rombak balik formasi. ye memang perlu pun. sabtu pulak lepas sekolah diorg nak buat latihan choir lagi. memang 3/4 dari 24 jam aku memang kat sekolah je jawabnya.


okay, hari tu dah dpt paper last, add math yg mmg dah lame aku nantikan dgn rasa yg penuh cuak. dan akhirnya dpt la result yg aku tak bole duduk selesa lagi. at least lulus pun jadi la.

aku benci batul lah dgn diorg sume ni. jumpa aku tanye result, jumpa aku tanye result. bila aku tak cakap, korang kate aku kedekut. bila aku cakap, haishh. . .

tengok jela ni result budak yg tak berapa nk pandai ni. .

BM: A- 75
BI: A- 78
MM: A 88
SJ: A- 77
AG: A 85
Add math:C 60
Kimia: A- 76
Fizik: A+ 94
Bio:…

Double Trouble

Assalamualaikum.

okay, memang dah lame aku tak update benda alah ni. lepas jeh abes pekse bertambah-tambah busy aku. dgn kawad stiap hari sampai pukul 6.

so, tadi ada kawad dalaman dan kitorg kalah ! FULLSTOP. malas nak cite panjang. tak . kitorg tak sedih pun. ♫ But I don't mind ♫ HAHA

antara sebab kitorg kalah maybe sebab formasi 3 ada 2 org budak buat salah. mane ade kena boo kan ? bengang gile tahap maksima dah. then fareez cakap kitorg punye markah byk kena potong dekat lagu "we were we were rock you" tu. aduh poyo btol ah. dah la kitorg punye turn last sekali. memang yg menang tu pun ikut turn jugak. perasan tak ?

nak buat camne dah takde rezeki. tengok macam pengakap pun jatuh no.2 kalah dgn kadet polis lelaki. memang setiap tahun diorg johan kot. tetiba jeh turun naib johan pulak.

mungkin ade hikmah di sebalik semua ni. biar kitorg jadikan pengajaran all this happen. tu la korang bangga lagi kononnya kawad daerah tahun lepas dapat JOHAN kan. ape makne sume tu kalau ke…