Skip to main content

Posts

Showing posts from 2011

Happy New Year

Selamat Tahun Baru

Welcome 2012 and goodbye 2011

Semoga tahun 2012 kita akan menjadi seorang yg lebih baik dari tahun 2011

Setiap orang ada azam masing-masing dan aku harap kita semua dapat tunaikan azam kita semua


I love 2011 walaupun ia tak sehebat tahun2 lalu. Semoga tahun depan dapat memberi kenangan manis kepada kita semua.

Sekian, wasalam.


Bahaya Antara Cermin dan Kaca Dua Hala

Perhatian, terutamanya bagi kaum wanita.
Jika anda abaikan, anda mungkin akan menjadi mangsa insan yang tidak bertanggunjawab ini.

Anda akan menjadi mangsa bila anda tidak sedari yang anda sedang dilihat samada di dalam bilik persalinan, tandas awam, hotel, dan dimana-mana jua.
Tahukan anda apa itu kaca dua hala? Kaca 2 hala adalah berbentuk fizikal seperti sebuah cermin sebenar yang akan memantulkan kembali apa yang bertentangan dengannya. Namun, beza antara keduanya adalah, kaca dua hala boleh dilihat dari sudut belakang kaca itu tanpa anda dapat melihat belakangya.
Apa maksudnya? Anda sedang dilihat tidak berpakaian atau berbogel, samada sedang mandi atau sedang menyalin pakaian di dalam kaca dua hala itu. Dan apa yang akan anda lakukan jika anda dirakamkan serta disebarkan rakaman itu ke seluruh dunia?
Dan lebih malang lagi bila anda berada dalam bilik hotel bersama pasangan anda. Semua aksi anda dirakamkan dan anda mungkin akan menjadi seorang bintang p**no terkenal. …

Last year going to school

Assalamualaikum

Okay, mungkin ni entry last sebelum masuk tahun baru. Kalau aku rajin nak update terpulanglah. Sebab mood aku tak menentu.



So, lagi beberapa hari jeh lagi aku bakal menukar status aku. Cehh status ? Okay tahun depan status aku secara rasminya menjadi SPM Candidate. Seperti bermimpi pulak. I can't believe yg aku dah form 5 okay.

Seriously aku cakap memang aku dah plan dah apa yg aku nak buat persediaan spm tahun depan. Tapi rancang jelah. Buatnya tak lagi. Almaklumlah aku ni hangat2 tahi ayam sikit. Rancang bagai tapi buatnya hampeh.

Yg penting awal2 aku dah plan aktiviti aku lepas spm. Nampak tak aku ni sangat merancang masa depan. Cehh ==' Apa kejadah aku ni.


Konklusinya, babai !


Holiday Travel : Port Dickson

Assalamualaikum

Okay aku belum puas lagi bercuti. So hari Sabtu hari tu gerak pergi Tangkak. Then semalam konvoi dengan akak aku pergi Port Dickson.

Dia yg ajak sebab dia ada kursus kat PD 3 hari. Ahad malam baru mula kursus. So pagi tu kitorg merayap pergi Telok Kemang.



Kat Telok Kemang apalagi mandi laut la. Anak sedara aku mandi tak nak naik. Elok2 kulit putih melepak dah jadi gelap dah. Berbelang badan dia.

Patu kitorg memang macam berpicnic betul la. Dengan masak BBQ nya, spaghetti, rendang daging and macam2 lagi.

Memang puas la aku berendam kat laut. Dengan aku aku sekali dah gelap dah ni.


Next destination balik apartment yg akak aku sewa. Kat Glory Beach Resort.

Petang kitorg celebrate birthday ke 3 tahun anak sedara aku ni, NUR ADRIANA QISTINA.



Birthday dia sebenarnya 18hb ni. Tapi saja akak aku nak sambut awal sementara semua dah ada.



Malamnya aku dengan parents aku balik. Sehari jeh kitorg pergi. Akak aku 3 hari la sebab dia ada kursus. Ayah aku kerja takde maknanya dia nak cuti.


Okay…

Tutorial : Cara nak tahu JANTINA LAPTOP

Haii !

Nak tahu tak jantina laptop korang ? senang jehh. Percayalah korang boleh tahu sebab aku dah try dah.

Follow step kat bawah ni :

1. Buka notepad dan paste ayat di bawah ini dalam notepad:
CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"
2. Selepas itu tekan “save“. Ubah “save as type” kepada “All Files” (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti). Save as file name = “love u.vbs”

3. Close notepad apabila habis save. Then double click file tadi (love u.vbs) dan akan dengar suara “i love u“.

4. Cuba dengar btul2 suara “i love u” tu….suara lelaki ke perempuan? (Buka volume sekuat2nye ye). Kalau dengar lelaki maknanya laptop korang tu jantan dan begitu le sebaliknya….



WARNING ! : Hati-hati dengan volume korang. Jangan terlalu kuat sangat sebab aku try buat hari tu bukak volume hampir habis, dan hasilnya KUAT GILA bunyinya. Terkesima aku. Sampai mak aku pun dengar.

Dah la aku punya suara lelaki. Memang macam nak kena heart attack dia punya terkeju…

Tagged

Tag kali ni di-tag oleh Rabie dan Azzura. Tag ni memang agak memeningkan kepala hotak aku. Aku tak risau nak jawab soalan. Yg aku risau ialah nak tag sape masalahnya. 11 orang. Hambek kau !

You must post these rules. Each person must post 11 thing about themselves in their journal.Answer the question the tagger set for you their post. And create eleven new questions for people you tagged to answer.You have to choose 11 people to tag and link them on the post.Go to their page and tell them you have tagged him/her.No tag back.No stuff in the tagging section about "You are tagged if you are reading this" You legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty) have tagged 11 people

11 things about me:

1. Aku seorang yang mempunyai EGO yg sangat-sangat la tinggi macam gunung kinabalu.

2. Aku suka bukak lagu then menari sorang2 dalam bilik.

3. Aku suka nyanyi dalam bilik air buat konsert.

4. Dan aku suka berangan sorang2 dalam bilik air. *pengakuanberanimati*

5. Aku orang yg paling p…

MIA (Part 2)

sambungan . .

okay , aku tak tau nak taip ape lagi walaupun dalam otak aku ni macam2 nak tulis tapi masalah skang aku malas. heh.


so skrang aku nak cakap yang :

- aku rindu gile camping ni
- rindu dgn kontinjen johor
- aku ingat sume benda yg kita buat together-gether
- dgn una yg asyik nak tergelak jeh bile tgok dia

- dgn ahli2 campsite yg gile2 sume tu
- sporting2 blake sumenya
- rindu nak dga sume org dah tak ckp johor dah
- sorang kecek kelate, sorang ckp sabah, ganu etc`

- aku tak kan lupe korang tau tak
- hope taun depan same2 dpt jumpa kat ngeri nanti ye
- nani, klau blik kluang jgn lupe hang out gether2
- rugi sgt sebab kita tak rapat dari awal

- dah nak dekat hari blik baru kite rapat
- sedih sgt pagi tadi
- lepas sorg2 balik
- aku bangun2 tgok nani, mimi, anis, zie dah takde dlm bas

- sume dah benti kat tol tgkak
- patu aku pulak benti kat tol ayer itam
- semlam baru sebok mntak no fon, mintak fb, jadah2 sume


okay , aku rindu sama kamu bah ! kamik sayau kitak !

una. klau tgok muke mcm form5 kan ? …

MIA (Part 1)

Perkhemahan Kadet Remaja Sekolah Peringkat Kebangsaan

date: 13 Jun - 14 Jun 2011
venue: Kem Tasek Utara, Johor Bahru
:: tempat berkumpul ahli kontinjen johor utk sesi ice breaking, latihan kawad dan kebudayaan.

date: 15 Jun - 20 Jun 2011
venue: Kem Mutiara, Pulau Pinang
:: perkhemahan bermula


okay, rasenya ramai membe2 kat sekolah pelik cari aku takde kat sekolah minggu lepas. terutamanya best friend forever and ever aku tu. HAHA.

aku MIA (missing in action) tetiba. haha. hari isnin last week, last minute cg rahina panggil aku suruh prgi prkhemahan krs pringkat kebangsaan dgn cak kat pulau pinang. cak memang dah lame tau dia kena prgi camping tu. ppd suruh stk hantar lagi sorang sbb ade sorang bdak skola mne tah tak dpt prgi. so aku yg jadi mangsa.

dah lepas tepon mak aku, mak ckp ok. lepas tu prgi jumpe cg megat. then cg suruh balik awal. packing brg2.

mmg tak kelam kabut ah. tak smpai stengah jam jeh kot aku kemas brg2 camping utk sminggu. gile ah ! kelam kabut punye pasal smpai aku tertingga…

And finally the end .

Alhamdulillah.


pada tanggal 3 Mei 2011 merupakan catatan sejarah bagi KRSTK (P) kerana kami telah mencatat rekod terbaru:

pertama kali pergi negeri dan telah dinobatkan sbg NAIB JOHAN kawad kaki peringkat negeri.

syukur sangat2. ni sume hasil penat lelah kitorg berlatih setiap petang. berkat kesabaran kitorang masa kecundang kawad dalaman hari tu. ianya telah menjadi pengajaran kpd kitorg utk terus berusaha utk bergelar JUARA. dan sekarang ianya menjadi kenyataan.



dan thanks sangat2 dekat fareez sebab dah byk gile dia tolong kitorg dari tahun lepas lagi sampai la kitorg dpt kekal kan kejohanan.

thanks lah sebab kau dah bagi kitorg formasi yg hebad-hebad belaka. hope tahun depan kau sudi ajar kitorg lagi.

dan hope sangat2 tahun depan KRSTK Kluang dinobatkan JOHAN KAWAD KAKI NEGERI ! Amin . .



STK Must Lead

tadi telah berlangsungnya pertandingan kawad bagi NGO dan GO. dan stk telah mengaut banyak kemenangan.

dan alhamdulillah tahun ni STK telah dianugerahkan piala pusingan sebab stk dah menjadi JOHAN keseluruhan. dan resultnya :

23 Apr :

- KRSTK (P) JOHAN
- KRSTK (L) KETUA PLATUN TERBAIK

30 Apr:

- Pengakap JOHAN + KETUA PLATUN TERBAIK
- Puteri Islam JOHAN + KETUA PLATUN TERBAIK
- Kadet Polis (P) TEMPAT KE-3
- Kadet Polis (L) JOHAN + KETUA PLATUN TERBAIK


alhamdulillah stk berjaya mengalahkan sekolah lain. tak sia-sia aku balik malam2 buta tadi.

doakan yg terbaik utk kitorg semua kat peringkat negeri nanti. harap stk tersenarai pemenang top 3. amin . .


okay, bye !

Denyutan Nadi

hey korang ! nak duit tak ? HAHA. beritahu aku sape yg tak nak.



senang jeh. korang just promote banner yg atas tu kat blog korang.


1 : klik banner kat atas tu.

2 : klik heartbeat.my yg mcm kat bawah tu.


3 : klik Create Account

4 : klik Join HB! Affiliate



5 : klik online application macam kat bawah.


6 : klik Get code.


7 : pilih size banner yg nak dipamerkan. patu letak kat blog korang.

Finish up.


Tutorial : Cara letak icon pada url blog

Assalamualaikum.

okay, hari ni aku nak buat tutorial sikit. HAHA. saje` aku akan terangkan macam mana nak letak icon kat url blog korang.

e.g :

nampak tak icon tepi tu. biasanya kan macam ni:


okay senang jeh. follow step-step ni:

1. Pilih icon

pilih icon yg korang suka or korang rasa cool. kalau dah ade icon untuk blog korang sendiri lagi bagus. kalau takde bole cari disini atau disini atau Google.

pastikan gambar -

format: jpeg / gif / jpg / png
size: 32x32 / 34x34 / 128x128


2. Upload icon

then, upload icon korang dekat photobucket atau imageshack atau yg sewaktu dengannya.
lepas upload, ambil direct link icon yg korang dah upload.


3. Log in blog

klik Design > Edit HTML > tick pada 'expand widget templates'

pastikan korang backup dulu template blog korang. yg tak tahu macam mana nak backup, korang just klik 'Download Full Template'.


next, kat korang nya edit html tadi korang cari< /head>

just tekan (Ctrl+F). dia kan jadi macam ni:


kalau tak jumpa < /head> korang bole…

Tips : naikkan Nuffnang

Assalamualaikum.

tadi saje jeh tengok pakcik Nuffnang aku. tetiba aku terkesima tengok aku nye pakcik nuffnang aku dah naik. MUAHAHA. tengok-tengok-tengok.


hah ! SEE ! dah ade RM3.50. dulu RM 2.10 jeh. HAHA. so sekarang aku nak bangga ah. sampai paparkan berjela-jela campaign aku. HOHO. tengok aku tak update pun nuffnang naik. bila aku update hari tu. tak naik pulak.

so disini tips untuk naikkan pakcik nuffnang anda-anda sekalian. tak payah la update blog korang sampai dah berkarat macam blog aku ni. sampai dah takde orang nak bace. confirm naik secara mendadak.


HAHAHA. tipu jeh xD

kay, chichau !