Skip to main content

Posts

Showing posts from 2010

Share tips again

Assalamualaikum.

hari ini agak sejuk. duduk kat rumah dah takyah pasang kipas. sebab pagi-pagi jep dah hujan. memang rasa macam ada salji kat luar rumah. HAHA. rindu Australia siod ! rindu nak pegang salji kat sana. perh rase macam duduk kat dalam peti sejuk kalau musim sejuk kat sana. okay, dah-dah stop.

berbalik kepada title entry aku hari ni. hari ini aku blogwalking lagi. dan terbaca satu blog yg agak sengal. blog JOURNEY namanya. sesiapa yg nak dapat BUFFERED EARNING or nak naikkan TRAFFIC BLOG ke, sila KLIK SINI. memang 'bagus' sangat. sila-sila la usha ye.


share tips : timbang blog

Assalamualaikum.


time tengah jalan-jalan tengok blog orang, terbace blog cik ponty. ade 1 tips di sini ye utk menimbang blog anda semua ye.sila klik. ini penting untuk meningkatkan traffic blog anda.

kalau dah blog nye berat, confirm la tak ramai yg nak bukak sebab dah serik nak tunggu lame-lame. tambah-tambah lagi kalau internet orang tu memang lembab gile tahap cipan. memang bertambah malas lah nak tunggu sampai blog tu habis loading. so, saya sarankan klik sini untuk timbang blog anda. pastikan ia tidak lebih 100kb. seperti blog saya ni:

size: 64.72kb
load time: 0.35 seconds
average speed per KB: 0.01 seconds

kalau berat blog anda dah lebih 100kb tu, pandai-pandai la buang widget-widget yg tak berguna kat blog anda tu. selamat mencuba !


penghargaan: terima kasih kepada Diary of 1995. sebab dah share tips ni.