Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2010

share tips : timbang blog

Assalamualaikum.


time tengah jalan-jalan tengok blog orang, terbace blog cik ponty. ade 1 tips di sini ye utk menimbang blog anda semua ye.sila klik. ini penting untuk meningkatkan traffic blog anda.

kalau dah blog nye berat, confirm la tak ramai yg nak bukak sebab dah serik nak tunggu lame-lame. tambah-tambah lagi kalau internet orang tu memang lembab gile tahap cipan. memang bertambah malas lah nak tunggu sampai blog tu habis loading. so, saya sarankan klik sini untuk timbang blog anda. pastikan ia tidak lebih 100kb. seperti blog saya ni:

size: 64.72kb
load time: 0.35 seconds
average speed per KB: 0.01 seconds

kalau berat blog anda dah lebih 100kb tu, pandai-pandai la buang widget-widget yg tak berguna kat blog anda tu. selamat mencuba !


penghargaan: terima kasih kepada Diary of 1995. sebab dah share tips ni.