Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2011

Almost get it

okay fine, balik dari camping PBB hari tu dpt rilex sminggu jeh kot patu naik2 sekolah terus kena prgi camping kebangsaan. dan skrg balik sekolah balik dah kena masuk kawad krs utk hari sukan rabu ni. patu disambung dgn kawad masa gegar koko nanti.

memang tak nak rentung lak muka aku wey. dah macam anak heling dah. HAHA. mengong !

okay, hari jumaat ni hari terbuka. fine ! result takde la baik mane pun. cukup2 makan jeh sume markah.

BM: B+
BI: B
MM: A+
AG: A+
SJ: A
MT: B
KI: A-
FZ: A-
BIO: A-
AK: A+
SVK: A+

alhamdulillah la, walaupun result aku byk yg mnurun drpd mnaik. at least takde yg failed. so hri tu dpt tau kdudukan dlm kelas. dan aku dpt no.12 jeh. menurun jgk drpd yg dulu.

sedih , tak sempat nak bodek cikgu markah. HAHA. abes busy prgi camping hri tu . so tu la result sebenar. kay, bye .

MIA (Part 3)

saksikan lah beberapa video yg sempat aku rakam time camping kebangsaan hari tu . .






Can I spin the time ?

Assalamualaikum ,

weekend ni aku habiskan masa hang out dgn membe-membe aku . mmg best gile ! walaupun tak sempat nk pergi byk tempat yg di plan. tapi okay la. nak tahu ceritanya klik la sini . nak tengok gambar klik sini. malas nak taip panjang. senang hidup dia.

yg paling best time kat karaoke. macam2 jadi. aku suke satu part tu. HAHA. tak nak cerita. biarlah aku sorang yg tau. ngeng ^.^

bye :D

MIA (Part 2)

sambungan . .

okay , aku tak tau nak taip ape lagi walaupun dalam otak aku ni macam2 nak tulis tapi masalah skang aku malas. heh.


so skrang aku nak cakap yang :

- aku rindu gile camping ni
- rindu dgn kontinjen johor
- aku ingat sume benda yg kita buat together-gether
- dgn una yg asyik nak tergelak jeh bile tgok dia

- dgn ahli2 campsite yg gile2 sume tu
- sporting2 blake sumenya
- rindu nak dga sume org dah tak ckp johor dah
- sorang kecek kelate, sorang ckp sabah, ganu etc`

- aku tak kan lupe korang tau tak
- hope taun depan same2 dpt jumpa kat ngeri nanti ye
- nani, klau blik kluang jgn lupe hang out gether2
- rugi sgt sebab kita tak rapat dari awal

- dah nak dekat hari blik baru kite rapat
- sedih sgt pagi tadi
- lepas sorg2 balik
- aku bangun2 tgok nani, mimi, anis, zie dah takde dlm bas

- sume dah benti kat tol tgkak
- patu aku pulak benti kat tol ayer itam
- semlam baru sebok mntak no fon, mintak fb, jadah2 sume


okay , aku rindu sama kamu bah ! kamik sayau kitak !

una. klau tgok muke mcm form5 kan ? …

MIA (Part 1)

Perkhemahan Kadet Remaja Sekolah Peringkat Kebangsaan

date: 13 Jun - 14 Jun 2011
venue: Kem Tasek Utara, Johor Bahru
:: tempat berkumpul ahli kontinjen johor utk sesi ice breaking, latihan kawad dan kebudayaan.

date: 15 Jun - 20 Jun 2011
venue: Kem Mutiara, Pulau Pinang
:: perkhemahan bermula


okay, rasenya ramai membe2 kat sekolah pelik cari aku takde kat sekolah minggu lepas. terutamanya best friend forever and ever aku tu. HAHA.

aku MIA (missing in action) tetiba. haha. hari isnin last week, last minute cg rahina panggil aku suruh prgi prkhemahan krs pringkat kebangsaan dgn cak kat pulau pinang. cak memang dah lame tau dia kena prgi camping tu. ppd suruh stk hantar lagi sorang sbb ade sorang bdak skola mne tah tak dpt prgi. so aku yg jadi mangsa.

dah lepas tepon mak aku, mak ckp ok. lepas tu prgi jumpe cg megat. then cg suruh balik awal. packing brg2.

mmg tak kelam kabut ah. tak smpai stengah jam jeh kot aku kemas brg2 camping utk sminggu. gile ah ! kelam kabut punye pasal smpai aku tertingga…

0% preparation

okay, majoriti ramai yg tak siap lagi homework yg cikgu bagi. so termasuklah aku. setakat ni aku berbangga sbb aku dah siap 2 homework oh tidak 3 homework. hw addmath , math mode latihan dan correction. yup ! aku dah dpt markah paper 2 math mode. malas nak cite pasal tu. sakit hati jeh.

tinggal hw agame dgn bi. ah ! bi malasnye nk buat buku kecik hijau tu. tak paham langsung soalan dia. knapa stiap tahun mesti ade buku kecik tu. benci betul ! tau tak aku tak suke buat buku tu.

okay, pasal preparation nak naik skolah ni. srsly , 0% aku tak buat ape2. eh , kasut sekolah aku dah basuh belum ? pen dah habes dakwat , tak beli lagi. nasib baik bilik aku dah kemas hari tu. bersepah gile buku aku. bertingkat-tingkat aku tindih buku2 tu. yela 3 minggu kot exam. ni baru mid year form 4. belum lagi time SPM nanti. tak tahu tinggi mane buku aku tindih. tak nampak dinding lagi agaknye.



kay , bye (:

New niece

Tanggal 30 April 2011 lahirlah sorang lagi puteri dalam family aku.

Nama: Nurin Dania Binti Israhadi



rambut dia lebat sangat. nampak tak - nampak tak. macam trojan rambut dia. tajam2 kat hujung. hehe.

so, jumlah anak buah aku skrg dah ade 6 org. 4 putera + 2 puteri. memang meriah rumah aku kalau raye. lagi2 kalau ade hero2 yg nakal semacam tu.


nah tengok gambar potrait family terbaru. HAHA. sikit punye susa nak amek gambar bdk2 ni. so diperkenalkan:

dari kiri : Muhammad Aqeef Rizky (Aqeef) , Nur Adriana Qistina (Qis) , Muhammad Arief Riefqy (Eqy) , Muhammad Izhan Najmie (Jimmie) , Muhammad Izrul Syahmie (Syah) , Nurin Dania (Nurin)

* zaman skrg mmg suke letak name pnjg2. semput nak sebut kau.

kay , bye .

Long Time No See !

hello ? anybody home ? sori lah lame tak update. busy sgt 3 minggu ni. biaselah bulan 5 ni kan musin exam.

so, hari ni baru berkesempatan nak online. habis jeh periksa hari jumaat hari tu, sabtu nye dah kena prgi camping PBB kat Chalet Sari Mawar , Mersing . hari isnin ptg baru tibe kluang. best gile ! rase mcm nak prgi lagi. mase kt sane rase tak sabar nak blik. bile dah blik rindu pulak hidup kt sane. HAHA.

rindu gile dgn budak2 KRSTK (P) yg sporting2 belaka tu. memang tak bole lupe sume tu. dgn bedah yg kena sengat lipan nye. dgn dikir barat kitorg yg ke laut tu. dgn murtabak kitorg yg kurg garamnye. dgn urus setia2 yg gile-gile sume tu. dgn group kitorg pling lambat hidupkan api. smpai dah ramai dah tlong kitorg hidupkan api tapi sumenye tak brjaya dn thanks kat urus setia sorg ni, abg luthfi. kalau takde dia ni tak masak telur kitorg . HAHA . mmg best gilep ! camping yg paling santai !


dan balik jeh dari camping, petang tu dah brtolak prgi kl. dan skrg aku malas nak taip lagi. klik…