Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2012

5 Sains Tulen Akaun 1

Okay, alhamdulillah. Aku still kelas yg sama. Tak banyak perubahan pelajar pun. 3 orang keluar 3 org masuk. Yang paling sedih, ezzati termasuk 3 orang yg keluar tu. Aigoo !

Dan yang paling malang, pelajar LELAKI MELAYU kelas aku dah semakin pupus. Dah keluar sorang, tinggal 3 orang jeh. Tapi yang paling penting, perempuan tetap menguasai kelas 5 STA 1. hohoho *gelak jahat*

Segala jawatan dalam kelas, kebanyakannya perempuan yg menguasai. Dari ketua sampai penolong semua perempuan.


So cabaran sekelas dengan budak2 otak genius ni memang tak diduga kesukarannya.

Faktor :

1. Student. Kalau time exam memang takde chance la nak dapat nombor atas2 selagi kau tak dapat 9A ke atas. Final hari tu, aku dapat 8A jeh aku dah nak ranking ke 20.
So setiap exam kena score 10A jela kalau nak no top 10.

2. Guru. Cikgu memang 100% mengharapkan 39 pelajar kelas aku dapat 10A+ SPM 2012. Dan memang kelas kitorg jela kena aim dgn RJ nanti. Kalau kelas lain lebih baik dari kitorg, mula la cikgu2 attack kitorg. Bebe…