Skip to main content

Posts

Showing posts from 2012

Finally -,-

Okayy terkontang kanting aku tengok blog ni sebab admin dia dah lama tak update. Kesian~

Baiklahh, SPM is over ! Dah lama dah 28 hb hari tu. Last paper akaun. Selesai sudah 10 subjek aku. Dan hari ni pun paper akhir untuk SPM 2012.

Now, just hoping for 10A+ on March 2013. Begging for that.


Okay, sekarang aku tengah dalam proses ambil lesen kereta dulu. Then, dah dpt P nanti baru cari kerja. Sebab nanti senang nak pergi kerja naik kereta jeh. hohoho -.-

So sekarang duduk rumah rehat jelah dulu. 24 jam online jeh. haha. Tak pun aku main game. Kay, tak tau nak tulis ape. Kalau rajin, aku update lagi. Byee ~~

14 July - My birthday Party at school

Malas nak tulis sebenarnya. Harap paham melalu gambar kat atas ni. Dah basi dah cerita ni.

PESTA TEPUNG !

Credit to : my twin but not same parent ---> Cik Zura . Yg tundung biru setiap gambar sebelah aku tu.

Adios ~


PLKN :)

Semua nak update pasal PLKN. Aku pun nak jugak. haha. Sebenarnya aku tak dapat pun. Aku takde lah mengharap sangat pun nak pergi. Kalau dapat pergi jelah. Memandangkan tak dapat, alhamdulillah lah.
Aku confius ada yg cakap ada second intake. Ada cakap ni lah sekali jeh. Tapi aku rasa mcam takde lagi sbb aku dapat dari sumber yg boleh percayai. Kalau nak kepastian telefon jelah PLKN tu. Susah sangat -.-
Kalau boleh memang tak nak pergi pun sebab :
1. Aku nak kerja 2. Nak amek lesen kereta 3. Belajar masak (mungkin) haha
Another reason is :
Aku dah bosan dah nak kawad sebab aku dah 5 tahun masuk kawad daerah + negeri. Darjah 6, form 2 until 5. Cukup dah rasenya pengalaman dan pengetahuan aku pasal kawad ni. 
Dah layak dapat Sarjan dah pun tapi disebabkan oleh beberapa faktor yg menyebabkan aku tak dpt pangkat tu. Tak payah kenang lagi~
Dan lastly sebenarnya lepas SPM ni aku nak take time bagi kulit aku ni cerah balik setelah 4 tahun berturut2 aku berkawad jeh kerjanya kat sekolah. So ba…

Strive for A+

Exclusive Giveaway By Cik BunnySimple Giveaway by Atirah Hayati & Siti SyazwaniSpeacial GiVeAway By AimanNIKON GIVEAWAY By Ieqah Blog Gajah



Assalamualaikum.
Seperti sedia maklum, naik sekolah ni semua dikejutkan dengan result exam mid year hari tu. Macam2 reaksi aku tengok. Ada yg gembira, ada yg berduka.
Result aku ? Biasa jeh. Tak bagus sangat pun. Kalau ikut gred SAPS, Just dapat 8A 2B jeh. 2[A+] 3[A] 3[A-] 1[B+] 1[B]. Hambek kau ! Macam2 gred ada. Banyak usaha lagi kena buat nak dapatkan 10A+.
Takyah la nak kata hebat sangat sebab kedudukan dalam kelas aku no 12 drpd 39 org. Budak kelas aku lagi hebat2 belaka. Kedudukan dalam tingkatan top 20 jeh. Aku nak no1 ! Cehh bajet betul. Tak dapat aku nak kalahkan Andrew tu. Otak genius 0.0
Banyak usaha lagi aku kena buat nak dapatkan 10A+. Insyallah boleh~ Aku dah buat beberapa planning. Tapi tak tahu lah larat ke tak nak laksanakan.
Adios~

High heels boleh bahayakan anda ?

Nampak elegant je kan bila tengok orang pakai heels ni. Aku pun pernah bercita-cita nak beli heels ni tapi belum kesampaian lagi. Bukan la macam kat atas tu. Itu melampau la sangat. Aku nak tunjukkan tapi tak jumpa pulak gambarnya kat googles.

So berbalik pada tajuk yg aku tulis kat atas tadi. Pakai kasut tumit tinggi ada side effectnya ? Ya ! Memang ada.




Amazing

Victim of circumstances

Hai ! How are you ?
Dah berkurun lama aku tak update blog aku ni. Sorry la. Mmg takde mood langsung nak taip sepatah pun kat sini. Banyak update kat twitter jeh. (Eh! Ade org kesa ke?)
So now baru je habis exam mid year yg agak terrible. Lagi2 yg killer 4 subjek tu : Addmath, Chemist, Physics & Bio. 
Sebenarnya aku suke gile belajar Chemist dan aku rase 90% aku faham apa yg aku belajar but bila exam mesti tak dpt markah tinggi. I don't know silap kat mane. Biology pun same. Bio aku rasa aku just suke belajar jeh dan takde hati nak amek exam. Sbb complicated gile. Anyway, hopefully result aku tak teruk sangat lahh.
Dan mind set aku sekarang ialah tinggal lagi 2 exam jeh lagi yg aku kena tempuh before aku habis sekolah. Trial and SPM. Tiba2 hari tu diorg kata hari tu ada PK II. Mampuss ! 
Come on la ! Cepat la habis sekolah. Srsly aku dah tak bole tahan lagi dgn kehidupan kat sekolah skrg. Kitorg dah macam jadi mangsa keadaan dah. Ni lah bak kata peribahasa, 'hanya nila set…

Exam again

Next week exam. So sekarang exam mood.
Bye -.-


Travelog

Okay sebenarnya cerita ni dah basi dah pun. Dah nak berkulat dah. Hari tu cuti 4 hari Maulud dengan Thaipusam aku bersama family pergi melancong lagi. HAHA. Tak jauh pun, Singapore jeh.

So tengok gambar pun dah tahu. Yup kitorg pergi Universal Studio Singapore (USS).


Sehari jeh pergi balik guna pakej. Tidur kat New York Hotel. Hamboi ! Tiba2 dah kat New York pulak ni. haha. New York Hotel kat JB ler. 2 malam kitorg tidur kat situ. Serious best gila hotel tu.

Cerita pasal USS, best la. Tak puas pergi sehari. Rasa macam nak pergi lagi. Sebab tak sempat nak masuk semua. Paling menyesal tak dapat naik roller coaster. Sampai termimpi2 dah balik rumah.

Setakat apa yg aku masuk, paling best yg terbaru Transformers The Ride 3D. Serious ! best gila kot. Rasa macam naik roller coaster. Ni bukan macam 3D kat cinema biasa tu. Ni memang rasa real gila kita kat dalam movie Transformers tu. Dengan effect airnya. Time paling menggerunkan bila part jatuh bangunan. Perh ! kecut perut wey.



So done ! Aku takd…

5 Sains Tulen Akaun 1

Okay, alhamdulillah. Aku still kelas yg sama. Tak banyak perubahan pelajar pun. 3 orang keluar 3 org masuk. Yang paling sedih, ezzati termasuk 3 orang yg keluar tu. Aigoo !

Dan yang paling malang, pelajar LELAKI MELAYU kelas aku dah semakin pupus. Dah keluar sorang, tinggal 3 orang jeh. Tapi yang paling penting, perempuan tetap menguasai kelas 5 STA 1. hohoho *gelak jahat*

Segala jawatan dalam kelas, kebanyakannya perempuan yg menguasai. Dari ketua sampai penolong semua perempuan.


So cabaran sekelas dengan budak2 otak genius ni memang tak diduga kesukarannya.

Faktor :

1. Student. Kalau time exam memang takde chance la nak dapat nombor atas2 selagi kau tak dapat 9A ke atas. Final hari tu, aku dapat 8A jeh aku dah nak ranking ke 20.
So setiap exam kena score 10A jela kalau nak no top 10.

2. Guru. Cikgu memang 100% mengharapkan 39 pelajar kelas aku dapat 10A+ SPM 2012. Dan memang kelas kitorg jela kena aim dgn RJ nanti. Kalau kelas lain lebih baik dari kitorg, mula la cikgu2 attack kitorg. Bebe…