Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2013

Minggu Mesra Pelajar Program Asasi Pintar

Hai :)

Tengah hari tadi sudah pun tamat minggu suai kenal selama 3 hari dari hari rabu lepas. Programnya semua best2. Tapi it's not like orientasi yg ada buat group, main permainan itu ini, kena marah what so ever bla bla blaaa.

Tapi ada lah jugak kitorg main game. Tak banyak. 2 jek. First ada group. Main permainan 'telefon berkarat' - masa kursus fasi dulu pernah handle permainan ni. So ingatlah lagi nama dia. Haha. Kitorg main time ada waktu lapang. Saje habiskan masa dengan akak2 dan abang2 fasi. Tugas diorg tu je pun. Jaga kitorg time kat kolej keris mas ni. Semalam hari last diorg.

Most of the activities Permata Pintar yg uruskan. Kebanyakannya taklimat. Taklimat pasal semua benda kat UKM ni. Homesick ? Tak kott. Sebab dah biasa dah pergi camping berminggu2. Lagi jauh kat penang kauu. Insyallah tak kott. Hihi

Next week bermulanya minggu pertama pembelajaran. Dengan itu, jarang lah update blog lepas ni. Nak fokus 100% sebolehnya pada pelajaran. Personal target for the …

Bakal menjadi seorang mahasiswi UKM Bangi

Assalamualaikum.

Seperti sedia maklum sebelum ni Ira ade update entry pasal result upu yg Ira dapat melanjutkan pelajaran ke Program ASASIpintar di UKM.

Dan semalam merupakan penentu sama ada Ira pergi UKM ke tak. Sebab semalam keluar keputusan Program Khas MARA. Malangnya Ira tak dapat :'((

Sedih jugak lah. Sebab membe2 lain semua dapat. Diorg kebanyakkan pilih perakaunan. Ade yg dalam dan luar negara. Maybe course yg Ira pilih tu banyak saingan. Perubatan di Ireland. Of course lah ramai yg mintak ni kann. Dan mungkin kuota dia sikit. Yelah bukan murah2 nak belajar medic kat overseas ni.

Kalau pilih akaun hari tu insyallah dapat lah kot. Hihihi. Agaklah. Tahun ni punya pelik sikit lah. Dah lah takde interview segala. Just an IQ test. Org yg apply berpuluh2 ribu. Entah macam mane dia pilih entah. Entah2 dia pilih random jekk -.- Yelah ni bukan biasiswa pun. MARA ni pinjaman pembolehubah jekk.

Kalau JPA baru full scholarship. Nak dapat tu kena interview semua. JPA kalau dapat meman…

Keputusan Program Khas MARA 2013 keluar 20 Mei 2013

Hai !

Hari tu Ira ada post pasal keputusan Programa Khas MARA Lepasan SPM 2012 keluar 14 Mei kann ? Alahh kat entry ni.

Tup tup 14 Mei tu dia tangguh pulak. Dia tangguh 20 Mei 2013. Maknanya hari ni lah kann. Haha. So keputusannya boleh di'check' lepas jam 5 petang ya !

**UPDATED 

Di laman web ini ----> http://www.mara.gov.my/ 


http://apponline.mara.gov.my/piln/

Good luck untuk korang yg apply :) 

*klik untuk tumbesaran*
Note to self : Ya Allah ya Tuhanku ! Jika ini yang terbaik untukku, berikanlah tawaran ini kepadaku Ya Allah. Aminn yarabballalamin !
Harap-haraplah dapat :)

Keputusan upu dah keluar ! :))

Assalamualaikum :)

Okay hari ni semua tengah busy check upu kan khusus utk budak lepasan spm 2012.
So macam mane result korang ? Dapat kat mane ? Course ape ?

Kepada yg tak dpt tu jangan lah sedih sangat. Mungkin bukan rezeki korg dekat sini. Byk lagi peluang dekat luar sana.

Masuklah matrik or form 6. Then baru apply upu lagi. Don't worry tak musnah hidup korg lah tak dpt upu ni.

Alhamdulilah ira dapat first choice ira. Asasi pintar kat UKM. Hari tu ade buat ujian saringan tu.

Ramai kawan2 ira dpt kat UM, UITM, UIA. Semua dah berpisah. Never mind semua dpt u kat area kl. Outing jumpa kat pavi nanti. Haha berangan tak sudah.

Tapi kitorg still tunggu tajaan MARA. 20 Mei ni keluar result. Yg ditangguh hari tu. Hmmm

Kalau dpt MARA pegi MARA la kot. Tapi sekarang hati dah senang sikit sbb tak payah nak pegi matrik kat penang sana. Jauhh :'((

Kepada sape yg tak check upu lagi boleh lah pegi ke link ni ----> http://upu.mohe.gov.my

Tarikh keluar keputusan MARA Program Khas Lepasan SPM 2013

Assalamualaikum :)

Okay hari tu ada dengar khabar angin cakap hari ni keluar keputusan Program Khas MARA tu.

So tadi pagi dekat Facebook Post SPM 2013 menyatakan bahawa tarikh keputusan penuh telah ditangguhkan. Jadi keputusannya akan keluar pada 14 Mei 2013.

Dan tiada sebarang temuduga dijalankan selepas keputusan penuh dikeluarkan.



Haihh harap-haraplah dapat. Doakan Ira dapat ya. Ira pilih medic kat Ireland. Ni kalau dapat ni puasa sehari. Fuhhh ~

Good luck kepada sesiapa yang mohon Program Khas Lepasan SPM ni. Semua orang ada rezeki masing2. Jangan bersusah hati kalau tak dapat ya. Stay smile :)


**UPDATED :Keputusan Program Khas MARA 2013 keluar 20 Mei 2013

Siapa suka tudung bawal ? Jom tengok sini japp !

UPDATE !! ---> Sapa minat tudung bawal corak? Jom baca ni !


Assalamualaikum.

Hai ! Hari ni Ira nak share kat korang semua yang suka pakai tudung bawal macam Ira. Hihi. Korang pun mesti suka sangat online shopping kann ?

So hari ni Ira nak cerita sikit pasal Mulawa Fashion. Online shop yg jual pelbagai jenis tudung bawal. Tudung-tudungnya sangat mengikut edaran masa. Ira suka sangat design dia. Sangat cantik, simple dan semestinya MENARIKK !

Okay Ira nak kenalkan design yang MELETOP dan merupakan produk terbaru kat Mulawa Fashion ni. Antaranya :

Mulawa Bawal - Amrina

Tudung bawal ni sebenarnya tudung bawal yang ada layer. Kann sekarang trend tudung instant yang berlayer-layer sekarang ni. Sampai 3-4 layer kauu. Haha.

So siapa kata tudung bawal tak boleh ada layer. Hah Mulawa Fashion ada design tudung bawal layer yang sangat AWESOME :)

Sebelum ni pun ada yang tudung bawal layer yang jahit tengah untuk nampak macam tudung instant tu kan. Tapi Mulawa Fashion punya lain. Still sama macam…