Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2013

A little bit busy

Okay maaf dah lama tak update entry mahupun join apa-apa giveaway or segmen. Sekarang ni memang tengah busy sikit. 

Yelah lepas tarikh keluar result SPM ni memang busy sikit nak isi macam2 borang. UPU lah biasiswa lah. So, tak berapa sempat nak balas kunjungan or follow blog lain.

Ampun patik beribu-ribu ampun :(

Insyallah lepas settle semua benda-benda ni, akan balas balik kunjungan dan follow back anda kayy.

Maaf untuk 150 juta kali. Haha

Kbaii. Much love :)

My SPM Result

Assalamualaikum :)
Seperti yang telah diketahui umum. Hari ni bersamaan 21 Mac 2013 merupakan hari yang bersejarah buat bekas-bekas calon SPM 2012. So, aku pun terlibat lah dalam ini cerita. Haha
Aku pukul 9 dah gerak dah. Cehh semangat gila. Haha tak lah. Aku pergi hantar mak aku fisio dulu. Then, 10.30 baru sampai sekolah. Sampai2 cikgu Rahina baru nak susun2 benda tu semua. *slip, majalah, pamplet, blablabla*
Hati semua dah berdebor-debor dah. And beratur kat kaunter kelas aku panjang okey. Lama pulak tu. *tak lama sangat pun sebenarnya -,-* 
Tengok bebudak depan aku semua dapat straight A. Gila tak cuak aku -,- Semua dah yeay sana sini. Aku still tak tau nak bayang hape.
Finally, tiba turn aku.*selepas selit sana selit sini. haha* 
Mase tunggu cikgu cari slip aku. Jantung aku macam nak meletop tahu !
Dan cikgu pun bagilah slip tu and cakap "Tahniah !"
Aku tengok jew. Hurmmmmm gilaa ahhh !!
Ni yg aku tengok ni  | | | | | | STRAIGHT A'S KOT !! Serius terkesima aku kat situ. Yang palin…

Cooking Project - We are AWESOME !

Assalamualaikum dan hai !
Semalam seharian aku bersama besties aku untuk our cooking project. Jyeahh !
Salah satu cara nak lupakan pasal hari Khamis ni. Haha. Ohh result spm -,-
Okay plan ni berpunca dari kuih fruit tart bam a.k.a syahirah hamdan merangkap cik joyah kebaboom. Haha okay cukup !
First plan - Kitorg bercadang nak belajar buat FRUIT TART dari mak bam kat rumah dia. Then tak jadi sebab mak dia kata dia pun belum berapa mahir.

Ni dia bam (yg pakai spec dengan varsity tu)

But kitorg still nak buat jugak tapi tukar nak buat kek. So kitorg teruskan dengan plan kedua.
Second plan - Plan nak buat KEK KUKUS COKLAT + CORNFLAKES MADU dekat rumah Mira. 
Dan sebenarnya banyak lagi kek yg kitorg nak buat. Mcm bluberry cheese cake ke. Kek yg ade topping mcm kek birthday ke. Tapi memandangkan kitorg hanya boleh spent 1 hari jeh, so keputusan muktamad buat kek kukus. 
Then, aku tetap tak puas hati sebab tak dapat buat dishes yg ada kaitan dengan blueberry. (Aku ni memang eager gila dengan bluebe…

Berjaya buat doodle pertama ku !

Hai :)

Entry sebelum ni aku dah cerita pasal blog berwajah baru ni kan.

Dan akhirnya aku berjaya menghasilkan satu doodle yg aku rasa agak comel. Haha. Comel kan ? Macam tuannya. Kahkahkah.

So doodle ni aku letak kat header aku kat atas tu. Sama kan ? Cuma baju dia takde 'OSAKA' tu. Haha





Secara jujurnya, ni second attempt aku sebenarnya buat doodle ni. Sebelum ni ade buat satu tapi macam buruk jeh. Ni hah kat bawah ni doodle pertama aku.





Haha kelakar kan ? Macam pelik je muka dia. Kahkahkah.

Aku paling failed buat muka doodle. Sebab aku tak reti nak express kan muka dia macam mane. Especially bahagian mata dia. Hmmm -,-

So dengan ikhsan google dapatlah aku hasilkan satu doodle yg agak awesome bagi aku. Haha.


Okay babai :)

Blog yang berwajah baru :)

Assalamualaikum :)


Hai semua ! Hah nampak tak ape yang pelik kat blog ni. Dulu kalau korang datang blog ni, semua serba serbi putih. Now, dah ade kaler sikit. Kahkahkah.


Mimpi ape aku nak buat semua ni ?

HAHAHA :DD

Pada asalnya aku just nak tukar header jew. Nak jugak buat header yg ade doodle cecomel macam blogger lain. 

So edit punya edit dah terlanjur sampai tertukar template bagai semua ni. Haha.








TERIMALAHH ! Blog chocoRedBERRY yang berwajah baru !!! Jyeahh :D











Ni header sebelum. Agak simple sesungguhnya -,-
| | | | | | | |


Dan ni adalah header selepas di transformkan. Hahaha
| | | | | | | |





Semalam sepanjang hari mengerjakan blog ni. Dalam otak penuh code HTML jew. Makan teringat code. Tidur pun teringatkan code bagai ni -,- Haha



Okay lah babai :)






Nak try buat banner pulak lepas ni. Dan percayalah doodle kat header tu aku yg buat dengan air tangan aku ni. Comel kan ?? Macam aku. Kahkahkah. *lari tutup muka*

Keputusan SPM 2012 diumum Khamis ini

KUALA LUMPUR: Keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2012 akan diumum pada Khamis ini, dan calon boleh mendapatkan keputusan mereka di sekolah masing-masing selepas 10 pagi pada hari berkenaan.

Menurut kenyataan Kementerian Pelajaran, keputusan calon persendirian akan dimaklum melalui pos. 

Calon SPM 2012 juga boleh menyemak keputusan mereka menerusi khidmat pesanan ringkas mySMS dengan menaip SPM jarak nombor kad pengenalan jarak nombor angka giliran dan hantar ke 15888.


"Perkhidmatan itu akan diaktifkan mulai pukul 10 pagi pada Khamis ini, dan akan ditamatkan pada 11.59 malam 27 Mac," katanya.

Sementara itu, pengumuman analisis keputusan SPM akan diadakan di Bilik Mesyuarat Utama, Bangunan Kementerian Pelajaran di Putrajaya pada 9 pagi hari yang sama.

Peperiksaan bertulis SPM diadakan dari 5 November hingga 6 Disember tahun lalu dengan seramai 472,541 calon mendaftar untuk menduduki peperiksaan itu di 3,590 pusat di seluruh nega…

Just a few days remaining :|

Assalamualaikum.

Okay diam tak diam hari ni dah 12 Mac 2013. Dan hanya beberapa hari je lagi keputusan SPM 2012 akan diumumkan. 

Hmmmmmmmm
Memang agak berdebar jugak lah aku nak tunggu sampai ke hari kemuncak tu. Tapi biarkan je perasaan ni. Malas nak pikir. Buat pening kepala jew ._.

So just go with the flow. Kalau ada rezeki, adalah.

Memang kalau boleh memang nak 10A+. Tapi tak tau lah macam mana. Sumpah tak boleh bayang hari tu nanti. Family aku semua mengharapkan aku punya result. Dari mak, ayah, akak, pakcik makcik semua laa. Harap2 result aku tu nanti tak menghampakan diorg semua. Aminnn ..

Pasal tarikh keluar result tu pun dah heboh orang cakap keluar 20 Mac ni. Tapi tak tau lah betul ke tak. Just wait and see kay. Haha


Anyway, doakan lah ya aku dapat 10A+. Paling tidak pun straight A's laa. Haha



Okay, babai ! *lambai tangan*

We are awesome !

Heyy.
Semalam hari yg paling best sebab aku dapat hang dengan kawan2 aku yg awesome ni. Haha.

Sumpah rindu gila dekat diorg. Lama tak jumpa. Tapi semalam 6 org je yg join included me. Ramai yg ade hal.

Dan rase excited jugak semalam sebab aku pegi tumpang si Raudhah ni. Dia drive sendiri okey.Mula2 cuak jugak la selamat ke tak aku ni. Hahaha xD

Tapi alhamdulillah kitorg selamat pergi dan balik. Heheh


Tapi aku still rase tak puas keluar semalam sebab aku dengan raudhah balik awal. Tak sempat nak buat banyak benda :(

Kitorg just sempat makan kat secret recipe. Then karok jap. Patu main bowling.

Kecewa sebab tak dapat main token kereta. Sobs sobs :( Baru plan nak race dengan diorang guna kereta manual. Haha. Maklumlah baru dapat lesen. Haha. Lulz -,-


Tapi serious memang best sangat. And rase nak keluar lagi. Tapi memang agak susah jugak lah nak keluar sebab diorg ni busy sangat. Maklumlah wanita bekerjaya memang macam ni.

Next kitorg jumpa insyallah time ambil result SPM nanti :(


Lagi satu motif k…