Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2013

My SPM Result

Assalamualaikum :)
Seperti yang telah diketahui umum. Hari ni bersamaan 21 Mac 2013 merupakan hari yang bersejarah buat bekas-bekas calon SPM 2012. So, aku pun terlibat lah dalam ini cerita. Haha
Aku pukul 9 dah gerak dah. Cehh semangat gila. Haha tak lah. Aku pergi hantar mak aku fisio dulu. Then, 10.30 baru sampai sekolah. Sampai2 cikgu Rahina baru nak susun2 benda tu semua. *slip, majalah, pamplet, blablabla*
Hati semua dah berdebor-debor dah. And beratur kat kaunter kelas aku panjang okey. Lama pulak tu. *tak lama sangat pun sebenarnya -,-* 
Tengok bebudak depan aku semua dapat straight A. Gila tak cuak aku -,- Semua dah yeay sana sini. Aku still tak tau nak bayang hape.
Finally, tiba turn aku.*selepas selit sana selit sini. haha* 
Mase tunggu cikgu cari slip aku. Jantung aku macam nak meletop tahu !
Dan cikgu pun bagilah slip tu and cakap "Tahniah !"
Aku tengok jew. Hurmmmmm gilaa ahhh !!
Ni yg aku tengok ni  | | | | | | STRAIGHT A'S KOT !! Serius terkesima aku kat situ. Yang palin…

Cooking Project - We are AWESOME !

Assalamualaikum dan hai !
Semalam seharian aku bersama besties aku untuk our cooking project. Jyeahh !
Salah satu cara nak lupakan pasal hari Khamis ni. Haha. Ohh result spm -,-
Okay plan ni berpunca dari kuih fruit tart bam a.k.a syahirah hamdan merangkap cik joyah kebaboom. Haha okay cukup !
First plan - Kitorg bercadang nak belajar buat FRUIT TART dari mak bam kat rumah dia. Then tak jadi sebab mak dia kata dia pun belum berapa mahir.

Ni dia bam (yg pakai spec dengan varsity tu)

But kitorg still nak buat jugak tapi tukar nak buat kek. So kitorg teruskan dengan plan kedua.
Second plan - Plan nak buat KEK KUKUS COKLAT + CORNFLAKES MADU dekat rumah Mira. 
Dan sebenarnya banyak lagi kek yg kitorg nak buat. Mcm bluberry cheese cake ke. Kek yg ade topping mcm kek birthday ke. Tapi memandangkan kitorg hanya boleh spent 1 hari jeh, so keputusan muktamad buat kek kukus. 
Then, aku tetap tak puas hati sebab tak dapat buat dishes yg ada kaitan dengan blueberry. (Aku ni memang eager gila dengan bluebe…

Keputusan SPM 2012 diumum Khamis ini

KUALA LUMPUR: Keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2012 akan diumum pada Khamis ini, dan calon boleh mendapatkan keputusan mereka di sekolah masing-masing selepas 10 pagi pada hari berkenaan.

Menurut kenyataan Kementerian Pelajaran, keputusan calon persendirian akan dimaklum melalui pos. 

Calon SPM 2012 juga boleh menyemak keputusan mereka menerusi khidmat pesanan ringkas mySMS dengan menaip SPM jarak nombor kad pengenalan jarak nombor angka giliran dan hantar ke 15888.


"Perkhidmatan itu akan diaktifkan mulai pukul 10 pagi pada Khamis ini, dan akan ditamatkan pada 11.59 malam 27 Mac," katanya.

Sementara itu, pengumuman analisis keputusan SPM akan diadakan di Bilik Mesyuarat Utama, Bangunan Kementerian Pelajaran di Putrajaya pada 9 pagi hari yang sama.

Peperiksaan bertulis SPM diadakan dari 5 November hingga 6 Disember tahun lalu dengan seramai 472,541 calon mendaftar untuk menduduki peperiksaan itu di 3,590 pusat di seluruh nega…