Skip to main content

Dinner ASASIpintar: Malam C.I.N.T.A Eximius


Assalamualaikum and haiii ! 

Lama dah tak update blog ni rasenya. Mesti ramai yg menanti-nantikan kemunculan post baru daripada eden. Puiii hahaha perasan nakkk mam... XDD

Okay-okay. Now let's talk about ASASIpintar. Yeahhh ! Finally we have finished our foundation. Yayy ! Episod kemuncak kehidupan kami sebagai pelajar ASASIpintar adalah malam dinner kami iaitu MALAM C.I.N.T.A EXIMIUS yg telah berlangsung di Palm Garden Hotel, Putrajaya pada 18 April 2014. 

Tema dinner kami ialah Navy Sparkles. Navy for male (tie or bow tie) and Sparkles for female (clutch).

Segala penat lelah MPP, MTK dan exco-exco telah membuahkan hasil kerana malam dinner ni telah pun berjaya yayy ! *excited sangat apehal ni ira oii -.-*

Malam ni lah malam tangkap leleh hahaha. Malam ni yg semua nak ber'emo'. Semua dah amek mood nak sedih nak berpisah :'( Tipu lah tak sedih weyh hello. Lagi2 time montage, time exco2 nyanyi lagu batch. Dah menetes air mata semua isk iskk hahah.

Best sangat-sangat-sangaaaattt dinner malam tu. Ade banyak gimmick dan alhamdulillah semuanya menjadi. Kejutan banyak part persembahan. Malam ni lah semua nak tunjuk kan bakat semua. Yg nyanyi lain yg menari lain. Hah terkeluaqq semua bakat-bakat yg terpendam selama setahun ni. Hahaha fun lah weyhh.

Tak tau nak tulis ape lagi. Tengok jela gambar yg tak seberapa nak ade ni hahah



  Malam Ceritera INdah Terlakar Antara Eximius

 Our Emcee: Khizreen and Caroline

 Our MPP: Zaid Zikri





Pemenang best outfit: Captain Navy and Princess Sparkles 
*arhh aku tak ingat nama anugerah ni -.- sori salah

 Batch EXIMIUS with lecturers :)




QOS :)


Le Fovero :)

Banyak sangat kenangan dinner ni. Firstly, dapat work in band which name as Le Fovero. Nice working with them. Great experience ! 

So I want to share a few videos during the dinner yeahh.



Persembahan 1: De Nice :)

Persembahan 2: Le Fovero :)

Montage Batch

Montaj yg agak simple disebabkan kesuntukan masa :( but it was really touched :')

And .. and last thing ......... our batch song : LUMOS

Quia Eximietas Do Lux :)

Abaikan suara-suara sumbang mereka. Kami tidak mempunyai studio rakaman yg canggih untuk rekod lagu ni hahaha. But one day who knows ... hahaha

Alright I think that's all. Dah takde idea nak tulis ape hahaha. So sekarang eximians semua dah pun balik ke kampung halaman masing-masing. Sedih gila masa nak tinggalkan diorang hari tu. Bengkak mata 5 hari 5 malam hahah menipu habiss :'DD

Seriousss. 2-3 hari jugak lah asyik nangis jek. Dah balik pun, kalau teringat mesti nangis. Banyaaaaaaaakkkkkkkkk sangat-sangat-sangaaaaatt memori yg telah tercipta antara kami eximians. Kat sini lah aku belajar buat kerja gila, aku belajar nganjing yang gila-gilaa punye, ahh macam-macam benda lahh. Kalau senaraikan semua aktiviti yg kitorg buat bersama memang tak tersenarai weyh.

Eximius1314 :) My very very verryyyyyyy big family. 41 students. We closed to each other like a best friend. Tak kisah lah kena group dengan sesiapa pun antara mereka, confirm akan ngam. InsyaAllah aku akan ingat kalian sampai mati kalau aku tak hilang ingatan lah ya. Moga friendship kita till jannah :)

Lepas ni susah dah nak jumpa. Jumpa time degree nanti je. Tu pun dah lain fakulti and ade sebahagian dapat Yayasan Khazanah pegi NUMED dgn IMU. Entah lepas tu mesti ade lagi yg dapat tawaran lain. But we promised to gather again in 6 years time because we made a time capsule wahahaha. It was greatt ! Can't wait for it :DD

Another thing. This is the link where all the photos about our activities ----> CLICK HERE

Credit to Aman for this Flickr :) FYI, I'm the one who always waiting for the update hahah :'D

Okay, till we meet again :)



Quia Eximietas Do Lux
(For Excellence Give Light)

Comments

WSYen:) said…
Nice post dear :) ukhwah fil jannah :) haish sy tk nk nangis skali lagi *tarik tisu
IraAdila said…
@WSYen:) Hahaha jangan dulu. Ade lagi entry sedih yg sy akan post hahah :')
Ilyana Rahman said…
sedihnyaaa korang.. :'( 。。 btw, can u describe time capsule?
Ilyana Rahman said…
sedihnyaaa korang.. :'( 。。 btw, can u describe time capsule?
Ilyana Rahman said…
sedihnyaaa korang.. :'( 。。 btw, can u describe time capsule?
IraAdila said…
@Ilyana Rahman Amboi spam banyaknya :3 hahah. Actually time capsule ni mcm ni. Each of us ade tulis surat something la. Tulis la ape2 yg ktorg nk kat situ. Then ktorg tanam semua surat2 tu kt kkm. 6 years later, we'll go there and tgok surat tu balik.
Ilyana Rahman said…
hahaha.. taksengaja nak spam. tenet ni prob. ohsemmm. bestnyerrr korang!!! hahaha.