Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2010

16 Sept bersamaan 7 syawal

semalam seharian aku kat JB. prgi raye le. buat ape lagi. uma first yg kitorg terjah uma pak ude aku kat kempas. kat situ kitorg mkn nasi tomato. yummy.. pastu kitorg prgi uma pkcik aku pulak kat straits view (dekat dgn danga bay area istana). ni pulak kitorg makan mee goreng. perjalanan kitorg diteruskan pergi uma akak sedara aku pulak (anak pakcik aku). uma die kat taman perling. kt situ kitrg makan cucur udang dgn air laici campur buah. next kitorg prgi taman bukit indah, uma kawan along aku. kitorg makn bihun goreng. and last house uma pak usu aku kat bndar sri alam. ni kitorg makan nasi lemak. haha.. dasyat.

perh. memang setiap uma ade makanan yg agk berat. gile tak kenyang perut aku kena sumbat mcm-mcm. huh.. mmg penat gile semalam.

Syawal sudah menjelma

esok bermulanye bulan syawal, bulan yg dinanti-nantikan oleh semua umat Islam yg berpuase. dengan kesempatan ni, aku nak mohon maaf dekat sume budak-budak kelas 3AT, 3AT1 dan sume yg mengenali aku. raye nanti rajin-rajinkanlah diri pergi rumah aku. kat taman delima jep. tak jauh mne pun. hoho.

whole day making room

Assalamualaikum`

hari ni aku tak tau kanape aku rajin pulak aku nak kemas bilik aku yg macam "tongkang pecah" uh. aku mula kemas dalam pukul 11 pagi dan siap pukul 1.30 ptg. penat gile wok! penat aku nak susun sume buku-buku yg tinggi menggunung tu. and bile aku kumpulkan sume kertas yg ade, dan hasilnye spt dibawah..



memang tak nak byk pun. ni baru yg ade kat rak buku. belum masuk yg dalam fail lagi. kalau aku jual kat syarikat kitar semula memang bole jadi kaya aku. so dengan sifat malas aku nak simpan khazanah-khazanah yg tak berguna tu, aku campakkan jela sume khazanah tu dalam tong sampah yg sangat menanti-nantikan kedatangan khazanah-khazanah tu.

mase aku kemas-kemas tu, tetibe aku terjumpe something iaitu fail peribadi mase sekolah rendah dulu. haha



aku ingatkan fail ni dah hilang mane tah. rupenye ade lagi. terceruk kat mane tah. alih-alih aku tengok dah ade. hehe. so setalah bertungkus-lumus aku kemas bilik aku, akhirnye siap jugak. inilah hasilnye yg tak seberapa..



ni j…