Skip to main content

Life is going fine

Assalamualaikum.


alhamdulillah. sekarang aku mula menerima kenyataan. aku redha dgn apa yg berlaku. dan aku bersyukur sangat.

dan sekarang aku dah tak excited langsung nak masuk asrama. sebab aku dah lali dah dgn hidup aku skrg. aku dah tak kesa dah hari-hari balik petang. hari khamis petang jeh yg aku free. hari lain sume aku busy except sabtu ahad.

dan aku bersyukur sangat ambik dua subjek penting ni: akaun & biology. akaun aku dah mula menunjukkan minat. bio setakat ni boleh la. tapi aku rasa akaun senang sikit drpd bio.

so lepas amek result spm, at least aku ade dua bidang boleh pilih. kalau bio aku tak okay, aku pilih lah bidang akaun. bio cara nak jawab dia agak complicated sikit. patut la org nak jadik doktor sikit punye susa.

tengok ah along aku, dia nak sambung phD. sebelum tu kena la amek exam dulu. susa gile dia kate. especially dia nak sambung kat oversea mmg dia kena dpt gred tinggi ah nak pergi sane. kalau nak sambung kat mlysia, skrg jugak dia dah dpt. dia just pensyarah kat ukm pun kena sambung phD. ni kan pulak student2 dia yg nak jadi doktor tu.

complicated sungguh hidup ni kan. penuh dengan cabaran. kalau hidup takde cabaran memang tak bermakna lah kita hidup.


note: maap. entry ni agak feeling sikit.

bye`

Photobucket

Comments