Skip to main content

Photography ?

Assalamualaikum.

*gambar ni aku curi kat Google*

photography? cakap pasal photography ni memang kebanyakan akan beranggapan,
"ala, gambar yang amek guna DSLR tu."
kalau macam tu sape yg nak buat photography kena beli DSLR lah ea?


sebenarnya aku rasa photography ni bole buat guna camera biasa kot. macam camera olympus kesayangan aku tu. menjadi jep aku buat. HAHA. tapi aku rase DSLR lebih berkualiti drpd camera biasa. yeah ! sebab DSLR act bole amek gambar motion dan aku rase ianya memang khas untuk photography.


*my official picture*

memang lah camera biasa ade mode motion. tapi tak sekualiti DSLR. sebab macam camera aku tu kalau nak capture kena tekan lame-lame. sampai lenguh tangan aku. so camera aku dah tak boleh nak capture gambar yg fast. lagi-lagi camera aku tu dah lame hidup. so dia punya button macam dah loose tau tak. tu yg aku bercita-cita nak tukar DSLR. HAHA. *baget-baget-baget*

kalau aku ade duit RM2000 memang dah lame aku rempit motor ayah aku pergi kedai beli DSLR. HAHA xD ni kalau aku nak dapat pun kena la pujuk sape-sape yg berkenaan belikan aku DSLR. HEHO.

tapi tak salahkan kalau aku nak beli DSLR? memang aku minat sebenarnya dalam bidang-bidang macam ni. aku pernah jugak terfikir nak teruskan minat aku in the future. tapi aku takut jugak kalau-kalau kerja bidang aku ni susah nak dapat kerja. kalau dapat pun mesti swasta. aku bercita-cita nak kerja bawah kerajaan sebenarnya. sebab mak aku kata kalau dah pencen nanti tak payah kerja lagi sebab setiap bulan kerajaan bagi kita duit sampai la kita mati.

penat jugak fikir pasal benda ni. sebab sekarang ni aku tak tau ape sebenarnya cita-cita aku. dulu kecik-kecik bangga bila cikgu tanya:
"cita-cita kamu nak jadi ape dah besar nanti?"
"cita-cita saya nak jadi DOKTOR cikgu."
HAHA. tapi sekarang buntu nak cari cita-cita. yang penting sekarang tahun depan aku still nak amek aliran sains.
mintak-mintak dapatlah. aminn.


okay, pupye !

Comments