Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2009

JB.

ary sbtu ary tu, aku n family prgi raye kt uma busu aku kt jb..


first, kitaowg prgi uma org kwin kt bndr bru uda.. kak zipah aku kawin.. actually dy dh nikah lame.. cume xsnding lagi.. mknn kt uma dy sdp2.. cam, udang, gearbox(aku xske) n byk lagi..


lps tu, aku prgi uma pak ude aku kt kmpas.. n after that, aku trus prgi uma busu aku kt bndr seri alam.. litowg smpi kul 7.30 mlm..


kt uma busu aku ade pak andak, aunty jit, aunty esah, mak ani, pak ad, n rmai lagi.. lps bape mnt kitowg smpi.. aunty esah dh nk blk.. sbelum uh diorg prgi uma pak ad aku kt tmn chaye masai, psir gudg..


time aku n kazen aku men game.. pkcik2 n mkcik2 aku tgh brbual2.. xpsl2 blackout.. perh, sume dh klm kbut.. pk andak n bpk try la tgk kt suis bsr dy uh.. cbe la btol kn pape tp xbrkesan..


yela.. mne xnye, satu plak suis pnuh dgn chrger tpon, psp.. men game dri pagi smpi mlm.. psg aircon 24 jam.. mcm2 lagi la.. mmg xblckout la..


aku dgn kzen aku dh kepnasan.. apalgi kitowg turun la kt plyground bwh.. brcanda riang…

raye.

Malam Raye..


keindahan cahaye pelita`

tmpt yg djadikn mgse utk blg mercun. haha..



pelita dpn uma


jimmie tgh main bunge api


mlm yg pnuh kebisingn.. haha.. kitowg main mercun.. alhamdulillah xde bnde yg trjadi.. mmg smpi ke tgh mlm kitowg main mercun.. org sibuk msk ketupt, rendg.. aku prgi main mrcun kt luar.. ilek ah, abz je main aku tlg la mak aku.. hehe`

Pagi Raye..

parent with my nephew



mak & along




syah & jimmie


taun ni tema bju raye, wrne biru.. family along aku, pink.. family akak aku, purple.. spt biase, pagi2 acera prtame msti brmaap-maapan.. pstu cpture sana capture sini.. hehe`.. pstu prgi la beraye kt uma sedare-mare yg trdekat uh..




waiting for it =)

(bilik yg telah aku deco)

(yg psti bku aku xmuat gak nk ltk ats. xpe2. tgh mnunggu rak bru. huhu..)


(lastly, trsusun gak bku2 aku. hehe)


ary ni pagi2 buta aku bz gyle kemas bilik aku yg mcm tongkang krm uh.. xde la pnt sgt nk kms bilik aku uh.. cume pning jep.. pning nk cmpk mne brg2 aku yg brlmbk2 uh.. akhirnye, aku cmpk kt dlm dustbin sgale khazanah alam dlm bilik aku uh..
stelah aku deko bilik aku uh.. brulah nmpk luas skit.. lau tak, nk rukuk pon xley *mengarut2.. hehe..




(bju2 ksyangn aku first time trsusun mcm ni)



(bju2 rye tlah disusun rapi)
pada blh ptg plak.. aku terajin plak nk kms almari bju aku yg dipenuhi brgunung2 bju.. dri laci bwh smpi lah kt ats.. aku kms stu2.. huh.. pnt gyle lipat bju.. akhirnye, siap pada pkul 6.40 ptg..
hsilnye agk mmberansangkn.. bju yg xprnh trsusun, tlh pon trsusun..


---------------------------------------------

(keindahan cahaye pelita)


malam ni, uma aku tlah pon dterangi cahye pelita brsame dgn chye lmpu yg bwrna-wrni.. spt photo di ats.. maap, tu bk…