Status Saya :
Doakan saya yang berada di negara orang ini :)
chocoRedBERRY: 11/01/2013 - 12/01/2013

November 7, 2013

Story of my Sem 1


Assalamualaikum. 

Hai eberibodaaaayyyyhhh !

Yeahh I'm back ! I'm back ! Long time no see right. 5 months I think I never update this blog. And already 5 months I went through my university life in UKM. Its quite good and really-really-really awesome (: 

So sekarang tengah cuti semester. Walaupun tak rase pun macam cuti sem sebab cuti seminggu jeh. Org lain cuti berbulan-bulan but kitorg jeh yg cuti seciput. But never mind, semua yg berlaku ade hikmahnya. Dan hikmahnya ialah tahun depan kitorg habis awal daripada asasi lain. Yayy ! Hehe

Di cuti sem ini, telah pun berazam untuk update blog dan baru hari ni berkesempatan. Dan semua ni request daripada 2 org makcik-makcik QOS yg juga 2 org blogger. Haha. They all know me before came to ASASIpintar by this blog. Haha so funny :')

So ! Lets continue ! Ape yg busy sangat sampai tak sempat nak update blog. Hmm.


Busy.

Busy.

Busy.

And busy.

Haha.

So many things I need to do in my study. Too many assignment. Too many quizzes and tutorials. Too many presentations. Too many group work. And many 'too' --'

Stress tension semua jangan cerita lah -.- but alhamdulillah hidup lagi sampai sekarang. Takde terpikir lah nak suicide ke hape. Haha okay merepek -.-



For this 5 months, I think I have learn a lot of things. But the most obvious is about friendship. 


So ! Sepanjang 5 bulan ni, banyak benda yg berlaku. Terlalu banyak. Dan semuanya sangat-sangat best dan InsyaAllah tak lupa. 

Yg paling best, kitorg ade camping Jati Diri kat Pulau Pangkor. 3 hari 2 malam. Serius best gila ! Kat sini first time snorkeling, kayak bagai semua. Memang daebak lah ! And that was my first time did a solo night walk kat dalam real hutan. Serius seram gila weyhh. Rasenya tu kali pertama dan terakhir kot. Cukup lah :'( Yg penting watlek watkul jek. Hahaha

Kitorg kat sini memang sangat-sangat-sangat rapat satu batch. Sebab batch ASASIpintar tahun ni dah tinggal 41 orang jeh. Memang gila lah kalau tak kenal masing-masing. Haha.

Kitorg ade 3 kelas. My class only have 13 people instead of 14 people. But 1 of us have fly to China to further her studies in Mandarin under Kementerian. Untunglah yana oii. Haha kbai.

Jadi tinggal lah kami terkontang-kanting 13 orang satu kelas. Sebelum yana keluar, kitorg sama rata 7-7 lelaki perempuan. Cool gila weyhh. But now 7 lelaki - 6 perempuan. Fyi, kelas kitorg jeh lelaki ramai. Kelas lain lelaki berapa kerat jeh pun.




Dan kami AP101 atau nama lain QuietOnSet memang tersangatlah rapat ya Allah. Memang every single thing kitorg buat bersama. Memang 5 bulan ni kalau duduk UKM memang muka diorg jelah hari-hari pandang walaupun cuti. Dan kafe Keris Mas tempat penemuan kami.

Never expect that our friendship will be like this even though the first impression when I meet them was very contradicted from what happen now. 

Dan semua dah berubah sejak pertama kali kitorg jumpa. 


Yang dulunya pendiam, sekarang dah talkative gila. 

Yang dulunya tak boleh dibawak bergurau, sekarang dah pandai buat lawak dah. 

Yang dulunya suka buat muka seposen memanjang sampai org takut nak dekat, sekarang dah friendly sangat.

Haha banyak sangat berubah :')

We are very close and we are like a family. Sometimes there are a father and mother told me to do something. Haha. And the most important thing about my class, there are many scandals in our class. Hahah. Semua org mesti kena punye lahh hahaha XDD Asyik kena gosip jehh haha

And now I didnt feel any awkward when I have to work together with each one of them. We all know everybody punye kegilaan, ke'kerek'kan, ke'sakai'an. hahaha





Tapi.....

Ku sangkakan panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengah hari..

Hambek kau dah bermadah pujangga dah ni. Haha


Okay serius serius. Naik sem 2 ni maybe kitorg dah tak sekelas lagi disebabkan bilangan EXIMIUS1314 (batch ASASIpintar 2013) yang sangat sedikit. Kitorg kena gabung jadi 2 kelas jeh. Dan nama semua dirombak balik. 

Sedihh sangat-sangat-sangat :( Kitorg kena berpisah. Ini mungkin mimpi ngeri kami. But nak buat macam mana. Hidup perlu diteruskan. But we still one batch right. But still its not same like one class :(


Tak tau lah nak kata pa. Rasenya kelas kitorg kot yg paling rapat gila-gila compare to other classes. Kitorg kalau nak plan ape-ape, dia punye bincang macam kat atas meja mesyuarat. Nak buat benda kecik pun kitorg bincang satu kelas. 

Trend kelas kitorg ialah plan nak prank birthday classmates. Ni best gila. Kitorg punye plan bukan main macam plan berperang pun ade. Punye tak nak bagi kantoi. So setakat ni kebanyakkan dah kena. Tinggal lagi 4 orang. But sayangnya kita dah tak satu kelas. Maybe susah nak plan antara QuietOnSet (QOS) jeh. But akan diusahakan. Hehe








Dan lagi satu pasal QOS and even EXIMIUS1314 sendiri. Diorg ni semua hackers crackers segala bagai termasuklah diri ini. HAHAHA

Pantang nampak org tinggal laptop ke phone ke tab bagai, confirm kena hack -.-

So tersangat lah bahaya kalau nak suruh diorg jaga kejap laptop nak pegi tandas. Memang tak selamat lah woii ! Hahah XDD

Hampir semua dah kena hack in my class. Haha. Tapi serius lawak :'DD




Tapi rasenya yang paling best masa sem 1 ialah bila kitorg kena work hard buat creative project untuk Language. Best gila ! Kat sini lah mula nampak bakat-bakat terpendam diorg ni. Haha. Tengok yg mana pandai berlakon, pandai mengarah semua. 

Serius tak sangka diorg ni hebat. Bukan hebat pelajaran jeh hebat segala-galanya. Im really proud dapat kenal and jadi kawan diorg.

Diorg semua ni bukan calang-calang yang masuk sini. Memang kena work hard lah kat sini nak bersaing dengan diorg yg hebat-hebat belaka ni :'D haha


So hopefully our movie for creative project will win. Aminn :)




Dan nama kelas kitorg which is 'QuietOnSet' is actually come from our shooting. Haha. Thats from Areen who the first one said when we wanted to start our shooting. And suddenly everyone become quiet *krik krik* Haha so funnaaayyy :'DD

And from that, we named it our class as QuietOnSet. But actually we are not really quiet. All of us are very banyak mulut. Lagi-lagi bila kat FB. Sumpah kelakar. 

They are so funny and they are joker in my life. Everyday they are the first one who make me smile and laugh :D



 Ni perbezaan gambar hari first masuk kelas (atas) dan hari terakhir sem 1 (bawah). Kurang 2 org dari gambar atas. Yang bawah lah jumlah sebenar hingga ke akhir sem 1. 




Sebelum kita berpisah, I need to say this to QOS:

"Thanks a lot because you all willing to be my friends. I never expect that I can have such a great and awesome friends like you all. Im sorry if I have made mistake to you all. I wish you all success and in the Hereafter. InsyaAllah I'll never forget you guys and our memories together :)"

"Once QuietOnSet. Forever QuietOnSet."




Jom singgah blogger QOS and EXIMIUS ni ----> WSY & WLL. Boleh jugak jemput baca blog Kak Ton ni kalau nak tau pasal ASASIpintar ni. Hahaha :P



Terima kasih daun keladi :)