Status Saya :
Doakan saya yang berada di negara orang ini :)
chocoRedBERRY: 01/01/2013 - 02/01/2013

January 31, 2013

UPU ;)



Sekarang budak lepasan SPM 2012 semua tengah busy pikir masak2 nak pilih IPTA yg diorg suka termasuklah aku. So aku dah selesai dah isi borang ni sbb selagi aku tak isi benda alah ni hari2 lah mak aku membebel suruh aku isi benda alah ni.

Masa isi benda alah ni korg dah takde nak pikir ikut kawan dah macam masa pilih kelas untuk naik form 4 dulu. Now just think about yourself. Just pilih jeh mana yg terbaik dan sesuai utk diri masing2.

So aku dah pun pilih IPTA yg aku impikan dan atas saranan family aku dah pun isi ke-lapan2 pilihan tu. Aku lenjan je pun yg pilihan bawah2 tu.

Tapi lepas keluar result nanti kalau aku rasa result aku macam tak memadai dengan IPTA yg aku mintak tu, aku akan tukar sesikit. Bak kata peribahasa, ukur baju di badan sendiri. *cehh dah lama tak buat karangan. Rindu cikgu Tursinaini !*

Dalam tengah orang lain sibuk isi UPU ni, ada jugak yg tak tahu apa tu UPU. Hmmmm -,- Bagus lah tu. Mesti tidur ni masa cikgu kaunseling bagi ceramah masa sekolah dulu.

UPU ni sebenar agensi yg akan menguruskan kemasukan kita ke IPTA. Kalau tak mohon benda ni, macam mana nak masuk U. Or else korg dah mohon IPTS dan korg yakin korg dpt IPTS tu kan.

So sesiapa yg belum beli no pin UPU ni pergi cepat BSN sana beli. Then korang boleh google UPU atau kalau korang memang malas tahap infiniti klik lah kat sini --> http://upu.mohe.gov.my/

Sekian update aku pasal UPU ni. Untuk maklumat lanjut anda disarankan menggunakan Google ya. Okay bertemu lagi dalam entry akan datang. Daaa~~




Terima kasih daun keladi :)

January 30, 2013

LIVE CHAT Setia Hujung Nyawa



Hari ni ada LIVE CHAT bersama pelakon Setia Hujung Nyawa : Nelydia Senrose dan Hairul Azreen !

Best okay. Klik sini ----> http://apps.tv3.com.my/setiahujungnyawa/livechat/


Nantikan 7hb Feb 2013 --> Live Chat bersama Nelydia Senrose dan Amar Asyraf !


Terima kasih daun keladi :)

January 29, 2013

Full of trouble .

Sambungan entry lepas.

2 minggu lepas aku busy ulang alik kl. 

Last week pulak aku lama tak update sebab ada masalah dengan streamyx aku. 

Act punca utama problem bila comp lama aku meletop. Okay takda la meletop sangat. Sebenarnya monitor dia dah berapi dah. Yelah dah aku gasak dia 24/7. Dia dah penat agaknya.

Ayah aku malas nak beli monitor baru, dia belikan laptop je terus sebab lagi bape bulan aku dah nak fly dah. Cehh fly lah sangat -,-

Kalau tak ayah aku plan esok aku masuk U, hari ni baru nak beli.
Dan memandangkan comp aku ni dah rosak awal drpd waktunya, terpaksa la beli my own lappy ni awal.

Dan lagi,

lepas beli ada lagi satu problem bila lappy ni tak boleh connect dengan streamyx yg sedia ada ni sebab password dia hilang. Bagus kan -,-

Sebenarnya password tu ada dlm kotak streamyx ni. Tup tup dah hilang je mak aku buang.

Macam org gila aku cari kotak tu bawah katil, atas almari seluruh pelusuk dunia aku cari.

Last2 amek keputusan call jeh TM. Nasib line dia tak busy. Kalau busy jenuh aku nak menunggu.

No internet. No life.

Bosan tau takde internet. Macam duduk kat bawah tempurung. Otak tak berkembang. Cehh tak berkembang lah sangaaattt -,-


Itulah ceritaku yg TAK menarik tertarik kau memang da boom.


Adios samigos .

Terima kasih daun keladi :)

January 28, 2013

I'm adult enough

Salam.

Haii everybody !

Okay last entry hari tu konon je berazam nak selalu update blog tahun ni. Tapi haremm -,- 

Sebenarnya hari tu bape minggu aku tak update segala2nya neither twitter nor facebook. Busy lah konon. Puihhh.

2 minggu lepas, aku busy ulang alik key el. Mula2 Isnin pergi hantar mak aku pergi check up kat HUKM, then mak aku masuk wad sbb nak masuk besi kat tangan dia. Hari Selasa aku dgn ayah aku kena balik sebab rabu tu aku ade test JPJ. Terpaksa la balik :(

Hari khamis along aku call suruh aku pergi kl balik sbb mak aku takda org jaga. So dgn sedikit keberanian yg ada dalam diri ni aku pergi la kl naik bas.

Aku naik bas sensorang okay. Dan yg paling menakutkan dalam bas tu ada 2 org jeh penumpang. # org termasuk driver tu. Dah la dua2 tu lelaki. Cuak jugak aku. Doa je bebanyak. 

Yg penumpang lagi sorang tu dah la aku tak tau bangsa apa. Sama ada dia cina ataupun org asing. Macam serabai je aku tengok dia. Orang asing kot. Sumpah bau rokok jeh duduk belakang dia -,-

Alhamdulillah selamat tiba kat TBS.

Sampai je kat kl aku terus berkampung kat HUKM. Dah mcm rumah aku dah aku buat hospital tu. 
Hampir seminggu jugak lah aku bermastautin kat situ. 

Nasib baik mak aku duduk kat Wad Warga, wad untuk family staf hukm. Satu bilik 2 org. Patu orang sebelah tu dah balik. Conquer habis la aku kat bilik tu. 24/7 mengadap tv jeh. 

Hari Isnin lepas mak aku pun keluar wad dah. Lepak rumah along aku kejap then esoknya ayah amek kitorg balik.



Sekian story aku yg tak menarik ni.

Ada lagi sambungan story aku ni. Nanti la aku update. Malas nak taip.


Adios ~





Terima kasih daun keladi :)

January 13, 2013

New year, new look ;)

Selamat datang ke laman web chocoRedBERRY yang berwajah baru. Jyeah !

Perubahan daripada gelap kepada lebih terang benderang. Dulu background warna hitam sekarang dah suci murni jeh warna putih. Simple mimple jeh pun. Malas nak buat sebenarnya. Haha.

Insyallah tahun ni akan merajinkan diri update blog ni ;)


Okay semoga bertemu di lain post.
Babai *lambai tangan*
Selamat membaca !

Terima kasih daun keladi :)

January 2, 2013

Legoland Malaysia ;)













Terima kasih daun keladi :)