Status Saya :
Doakan saya yang berada di negara orang ini :)
chocoRedBERRY: 01/01/2012 - 02/01/2012

January 7, 2012

5 Sains Tulen Akaun 1


Okay, alhamdulillah. Aku still kelas yg sama. Tak banyak perubahan pelajar pun. 3 orang keluar 3 org masuk. Yang paling sedih, ezzati termasuk 3 orang yg keluar tu. Aigoo !

Dan yang paling malang, pelajar LELAKI MELAYU kelas aku dah semakin pupus. Dah keluar sorang, tinggal 3 orang jeh. Tapi yang paling penting, perempuan tetap menguasai kelas 5 STA 1. hohoho *gelak jahat*

Segala jawatan dalam kelas, kebanyakannya perempuan yg menguasai. Dari ketua sampai penolong semua perempuan.


So cabaran sekelas dengan budak2 otak genius ni memang tak diduga kesukarannya.

Faktor :

1. Student. Kalau time exam memang takde chance la nak dapat nombor atas2 selagi kau tak dapat 9A ke atas. Final hari tu, aku dapat 8A jeh aku dah nak ranking ke 20.
So setiap exam kena score 10A jela kalau nak no top 10.

2. Guru. Cikgu memang 100% mengharapkan 39 pelajar kelas aku dapat 10A+ SPM 2012. Dan memang kelas kitorg jela kena aim dgn RJ nanti. Kalau kelas lain lebih baik dari kitorg, mula la cikgu2 attack kitorg. Bebel tu bebel ni. Hadoii

---------------------------------------------------

So, aku kena redha dengan seadanya. Biar aku jadikan semua tu cabaran dan target aku utk score cemerlang. Aduss poyonye ayat aku.

Tiba musim kawad nanti, berkemungkinan aku tak dapat lagi update selalu. Sebab jadual aku sangat full. Dari pagi sampai ke malam. Hamboi ! Kalah jadual PM.

Sejarah form 3 bakal berulang dan mungkin akan bertambah teruk sebab tahun ni SPM not PMR again. Usaha keras bertambah 2x ganda. Tuisyen pun dah plan nak amek 3 subjek jeh. Tu pun aku dah rase banyak. Aku dah boleh bayang dah pun kehiduapan aku lepas ni macam mane. So just be ready.




So babai blog. Jaga diri. Aku akan update kat twitter jeh lepas ni. Mungkin.


Photobucket

Terima kasih daun keladi :)