Status Saya :
Doakan saya yang berada di negara orang ini :)
chocoRedBERRY: 11/01/2011 - 12/01/2011

November 24, 2011

Okay aku jealous


Okay lama tak update. Sebenarnya hari tu nak update pasal Harimau Malaya kita yg dah mematahkan sayap Sang Garuda masa Sukan SEA tu. Tapi malas pulak aku nak bukak comp. So kalau aku nak update sekarang pun dah basi sangat dah cerita tu.


Tau tak aku jeles betul la setiap kali aku terjah blog budak2 lain semua sibuk cerita jamuan kelas diorg. Aku ? Takde cerita ke ?

Arghh BENCI !! Jamuan kelas aku dah lama dah. Cuma aku jeh yg tak pergi. Hari tu aku kena ikut parents aku pergi JB. Aduyaii ! Aku la org yg paling excited nak pergi jamuan tu dengan pakai baju kelas yg aku dah design tu. Okay actually ada beberapa org lagi yg sama2 design baju tu.

Takde la lawa sangat baju nye. Tapi boleh la nak pakai bawak pergi jalan2. Haha. Serious ! Tak malu pun aku nak pakai pergi mana2.




Ni la baju nye. Okay la tapi warna kelabu nye bukan lah warna yg kitorg order. Sebenarnya warna kelabunya cair sikit. Apek kongkong kedai tu punye pasal la. Lain yg org tunjuk lain yg dia buat. Buta warna agaknya =='

Dan lagi satu slack baju ni ---> saiz dia oh emm gee !! Besauuww gila. Aku beli M macam rasa aku beli saiz L. Kalau aku tau aku order saiz S. Aku ingat aku dah gemuk tu yg aku pilih M. Rupanye aku masih dikategorikan kurus la jugak.

Aku geram aku cutting la balik baju ni. Kasik cutting part lengan dia. Kasik fit sikit. Baru la lawa. Kalau tak cutting rasa macam pakai baju pinjam pulak. So aku dah puas hati dah sekarang. hehe (:



Apa la yg aku mengarut ni =='


Photobucket

Terima kasih daun keladi :)

November 19, 2011

Sukan SEA

Okay sekarang memang mood sukan sea jeh. Tahniah kepada Malaysia sebab menang lawan dengan Indonesia hari tu. 1-0 !

Terus senyap penyokong Sang Garuda tu bila malaysia dah gol. Patu tak puas hati pulak. Dah kalah dah la. Adat pertandingan la. Ada menang ada kalah.

Kesian pemain malaysia. Balik naik kereta kebal. Dah kalau penyokong indon kepung. Tak bermoral langsung. Tak paham aku kenapa la dia benci sangat dgn malaysia ni. Padahal majoriti pekerja asing kat malaysia ni semua org indon tahu.

Lantak la apa diorg nak buat. Yg penting syabas Malaysia sebab dapat berdepan dengan penyokong indon yg sangat psychotic tu.


Good luck for the next match, Malaysia !

Today match: Malaysia lwn Myanmar

Photobucket

Terima kasih daun keladi :)

November 14, 2011

Pastry mood


Sejak tengok Masterchef Malaysia ni aku minat pulak masak memasak ni. Tapi aku minat bahagian pastry and dessert jela. Yg lain tak minat sangat.

Dari hari tu aku nak buat Tiramisu sampai sekarang tak terlaksana lagi. Sebenarnya senang jeh buat benda alah ni. Tapi disebabkan harga kek ni kalau beli kat kedai tu mahal gila, aku pikir susah sangat nak buat. Rupanye senang jehh *walaupun tak buat lagi*

Kek ni tak payah guna oven pun. Letak dalam fridge jeh nak keraskan. So dalam perancangan ada 2 kek yg aku nak buat. Tiramisu dengan kek batik. Sejak dapat resepi kek batik dari mira hari tu, terus aku nak buat. heh ==' Kek ni lagi senang. Pun takyah guna oven. Guna fridge jugak.


selfnote : makin aku tak update, makin ramai pulak org nak jadi followers aku. Aku pikir dah tinggal bape ekor jeh followers aku.



Byee (:

Photobucket

Terima kasih daun keladi :)

Feel wants to have a job

Assalamualaikum !

Okkay aku tau memang aku lama tak update blog ni. Sejak dah layan twitter ni malas dah nak update panjang-panjang kat blog ni. Serious ramai jugak aku rasa yg dah tak active berblogging ni sejak dah ada twitter.

Twitter senang sikit. Boleh update sikit2. Blog kena update panjang2 baru puas. Kalau setakat update 2-3 ayat baik tak payah.

Now cuti sekolah dah bermula, walaupun ada lagi seminggu sebenarnya baru cuti sekolah. Aku dah cuti dulu dah. Haha. Budak nak SPM, so kitorg kena cuti. Bahagia kan ? Tapi tahun depan sengsara. SPM woo !!



Cuti sekolah ni sumpah aku tak tau nak buat ape. Ikut hati aku memang jeh nak pergi cari kerja. At least dpt jugak duit poket. Drpd aku duduk rumah makan tidur makan tidur jeh. Boleh gemuk aku.

Tapi ape jeh kerja aku nak buat ? Ada tak kerja online jeh. Malas lah nak keluar rumah. Kan best kalau duduk rumah bukak internet dah dapat duit. memang senang hidupnya !

okay bye (:


Photobucket

Terima kasih daun keladi :)