Status Saya :
Doakan saya yang berada di negara orang ini :)
chocoRedBERRY: MIA (Part 1)

June 21, 2011

MIA (Part 1)

Perkhemahan Kadet Remaja Sekolah Peringkat Kebangsaan

date: 13 Jun - 14 Jun 2011
venue: Kem Tasek Utara, Johor Bahru
:: tempat berkumpul ahli kontinjen johor utk sesi ice breaking, latihan kawad dan kebudayaan.

date: 15 Jun - 20 Jun 2011
venue: Kem Mutiara, Pulau Pinang
:: perkhemahan bermula


okay, rasenya ramai membe2 kat sekolah pelik cari aku takde kat sekolah minggu lepas. terutamanya best friend forever and ever aku tu. HAHA.

aku MIA (missing in action) tetiba. haha. hari isnin last week, last minute cg rahina panggil aku suruh prgi prkhemahan krs pringkat kebangsaan dgn cak kat pulau pinang. cak memang dah lame tau dia kena prgi camping tu. ppd suruh stk hantar lagi sorang sbb ade sorang bdak skola mne tah tak dpt prgi. so aku yg jadi mangsa.

dah lepas tepon mak aku, mak ckp ok. lepas tu prgi jumpe cg megat. then cg suruh balik awal. packing brg2.

mmg tak kelam kabut ah. tak smpai stengah jam jeh kot aku kemas brg2 camping utk sminggu. gile ah ! kelam kabut punye pasal smpai aku tertinggal selipar. siod btul ! tiba pineng beli slipar bru. HAHA. punye la risau aku takde slipar.



pas endon. HAHA. pas ni takde mati kau kena gntung batu bata kat leher.

patu aku kena tunggu kat pejabat ppd. sebab dia yg hntarkan dekat jb. mne ade aku org last yg smpai. sume org tunggu aku sorang jeh. bengang jeh. abes aku dpt tau lmbat nak wat cane.

daerah kluang hantar 6 org. 3 laki : rahim (t6), kamil (stk), sorang cina ni tah spe name. siod! 3 perempuan : cak (stk), aku (stk) , geetha (sri intan).

nampak tak bdak stk paling ramai. HAHA. rawk ah kan !



first destination pusat koko jb. kitorg bermalam kat situ sehari sblum bertolak ke pineng. kat jb kitorg buat persediaan spt latihn kawad, persmbahan kebudayaan.

lebih kurang 10 malam 14 jun kitorg bertolak ke pineng dgn 2 bas. 33 lelaki & 32 perempuan. tiba kat pineng pukul 12 tgah hari. negeri kedua awal datang selepas perak.



oleh itu, bermula la cabaran bercamping. awal2 tgn aku dah bercalar2 dah luka sbb nak handle buluh perindu yg dia bagi tu. so gmbar kat atas tu antara gadget yg kitorg buat kt campsite.

mula 16 jun tu byk aktiviti kena buat. yg paling utama aktiviti integrasi. kitorg dibahagikan 4 kumpulan A, B, C, D yg terdiri drpd semua negeri. aku dgn cak kumpulan C6. dah komplot awal2 dah nk together satu kumpulan. hehe.


part 1 will be continue in part 2 after this . .



note: tengah berusaha mengupload gamabr kt fb. gile lembab.

Photobucket

Terima kasih daun keladi :)

No comments: