Status Saya :
Doakan saya yang berada di negara orang ini :)
chocoRedBERRY: 04/01/2011 - 05/01/2011

April 30, 2011

STK Must Lead


tadi telah berlangsungnya pertandingan kawad bagi NGO dan GO. dan stk telah mengaut banyak kemenangan.

dan alhamdulillah tahun ni STK telah dianugerahkan piala pusingan sebab stk dah menjadi JOHAN keseluruhan. dan resultnya :

23 Apr :

- KRSTK (P) JOHAN
- KRSTK (L) KETUA PLATUN TERBAIK

30 Apr:

- Pengakap JOHAN + KETUA PLATUN TERBAIK
- Puteri Islam JOHAN + KETUA PLATUN TERBAIK
- Kadet Polis (P) TEMPAT KE-3
- Kadet Polis (L) JOHAN + KETUA PLATUN TERBAIK


alhamdulillah stk berjaya mengalahkan sekolah lain. tak sia-sia aku balik malam2 buta tadi.

doakan yg terbaik utk kitorg semua kat peringkat negeri nanti. harap stk tersenarai pemenang top 3. amin . .


okay, bye !

Photobucket

Terima kasih daun keladi :)

April 23, 2011

Alhamdulillah

Assalamualaikum.



seperti sedia maklum. cehh` bila mase aku maklum kan korang. HAHA. okay-okay. tadi 23 Apr 2011 aku ade pertandingan kawad kaki daerah. tak jauh pun kt sekolah sendiri jeh, STK. dan tahun ni KRSTK putera & puteri telah ambil bahagian.

alhamdulillah, KRSTK (P) telah dinobatkan sebagai JOHAN. walaupun KRSTK (L) tak dapat tempat, tapi komander diorang telah dinobatkan ketua platun terbaik. tahniah-tahniah.

kepada platun KRSTK (P), kita dah ade J square. HAHA. alhamdulillah sgt sebab kita dapat kekalkan JOHAN kite. yg plg bestnye, tahun ni ade negeri doe !

senarai top 3 kawad kaki daerah 2011:

KRS Puteri

Johan : STK
Naib Johan : TSK
Ke-3 : Bandar T6
Ketua Platun: Komander SSAJ

KRS Putera

Johan: Bandar T6
Naib Johan: SSAJ
Ke-3: SMK Sri Intan
Ketua Platun: Ariff (STK)

konklusinya, lepas ni kitorang akan kapel dgn budak T6 pergi negeri. bak kate cak. HAHA. tadi kitorg dah jumpe dah budak T6. kahkahkah.


rebut bukak hadiah. *sorry gambar sgt blur

muke happy kak azura

muke bangga budak2 krstk

nak tengok gambar lebih lanjut. klik sini. ni link budak lain punye. aku punye belum upload lagi. lagipun aku tak byk amek gmbar. so, silalah.
Photobucket

Terima kasih daun keladi :)

April 9, 2011

I need a second

Assalamualaikum.

minggu ni hari yg memenatkan dan memeningkan kepala hotak aku. minggu ni setiap hari aku tidur lambat dan bangun awal gile babeng. aku memang niat nak tidur awal, tapi memandangkan aku balik sekolah dan tiba rumah pukul 6.30ptg. *act ade kawad

ditambah homework yg belum sentuh. mane bole tidur awal, nanti homework tak siap. sori la cakap, bukan nak baget ke hape tapi aku mmg tak bole tak siapkn homework. aku mesti kena siapkan. paling koman pun siap salin soalan =.= heh

dan aku nak sgt diberi peluang nak tidur lebih sikit bole tak ? tau tak kita tak bole kurang tidur. kalau kurang tidur kita akan cepat gemok tau. caye tak ? caye tak ? anda percayalah.

dah. ape lagi nak tulis taip ? enough-enough.


Photobucket

Terima kasih daun keladi :)

April 7, 2011

Don't judge me

a-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh


hello ! anybody home.

aku ngantuk ni act. yela, tadi balik sekolah pukul bape. pukul 6. ade kawad la dol.

tak pena2 aku online hari khamis. biasa nye online malam sabtu sebab esoknya tak sekolah. ni memandangkan sabtu ade sekolah ganti, aku online la hari ni. memang takde kaitan kan?

esok ade lagi kawad. fareez nak rombak balik formasi. ye memang perlu pun. sabtu pulak lepas sekolah diorg nak buat latihan choir lagi. memang 3/4 dari 24 jam aku memang kat sekolah je jawabnya.


okay, hari tu dah dpt paper last, add math yg mmg dah lame aku nantikan dgn rasa yg penuh cuak. dan akhirnya dpt la result yg aku tak bole duduk selesa lagi. at least lulus pun jadi la.

aku benci batul lah dgn diorg sume ni. jumpa aku tanye result, jumpa aku tanye result. bila aku tak cakap, korang kate aku kedekut. bila aku cakap, haishh. . .

tengok jela ni result budak yg tak berapa nk pandai ni. .

BM: A- 75
BI: A- 78
MM: A 88
SJ: A- 77
AG: A 85
Add math: C 60
Kimia: A- 76
Fizik: A+ 94
Bio: A 80
Akaun: A+ 100
Sivik: A+ 92

*highlight

pk1 ni bole la kot result nye. sebab tak byk bab lagi. tengok lah nanti mid year. tak tau la camne. dan TENGOK ! sivik aku A+ weh. HAHA. dah lama aku tak dpt result camni. dulu asyik dpt B jeh. sedey kan? mmg tak bersivik langsung aku ni.

dan aku benci bila org ckp kat aku "perh terer seh kau", "pandai gile seh kau", "jeles seh aku dgn kau", "bapak ah" etc bila aku ckp result aku. bukan nak baget ke hape. dah korang tanye. so aku jawab la.

baru pk1 kot pakcik makcik. kalau nak tengok result sebenar aku, tengok jelah mid year nanti. tu la baru diri aku yg sebenar. HAHA. sekarang ni pun aku takde la rasa happy sgt pun dpt byk A. byk A- adela. sebab aku dah terbiasa dgn standard markah pmr. so, aku rasa mcm biasa jeh. macam aku rasa time dpt result trial pmr. HAHA.


okay la, nak tido ! ngantuk gile tahap gaban. sampai dah tersenggut-senggut depan comp. ni. bye~


Photobucket

Terima kasih daun keladi :)

April 2, 2011

Double Trouble

Assalamualaikum.

okay, memang dah lame aku tak update benda alah ni. lepas jeh abes pekse bertambah-tambah busy aku. dgn kawad stiap hari sampai pukul 6.

so, tadi ada kawad dalaman dan kitorg kalah ! FULLSTOP. malas nak cite panjang. tak . kitorg tak sedih pun. ♫ But I don't mind ♫ HAHA

antara sebab kitorg kalah maybe sebab formasi 3 ada 2 org budak buat salah. mane ade kena boo kan ? bengang gile tahap maksima dah. then fareez cakap kitorg punye markah byk kena potong dekat lagu "we were we were rock you" tu. aduh poyo btol ah. dah la kitorg punye turn last sekali. memang yg menang tu pun ikut turn jugak. perasan tak ?

nak buat camne dah takde rezeki. tengok macam pengakap pun jatuh no.2 kalah dgn kadet polis lelaki. memang setiap tahun diorg johan kot. tetiba jeh turun naib johan pulak.

mungkin ade hikmah di sebalik semua ni. biar kitorg jadikan pengajaran all this happen. tu la korang bangga lagi kononnya kawad daerah tahun lepas dapat JOHAN kan. ape makne sume tu kalau kemenangan tu tak dikekalkan. patu dah la takde peringkat negeri tahun lepas. memang takde makne la dol.

hope sangat 23hb ni kita dapat buat yg terbaik dan lagi sekali kita akan meraih takhta JOHAN kita tu. dan direct pergi negeri jumpa dgn SAKTI. HAHA. mampos ! KRSTK bole. I know you can do it. I know you can.

so, jangan sedih2. kan tadi kita dah release stress jerit kuat-kuat dalam formasi. sampai aku dah takde suara dah ni. kak nafiz pun cakap kawad asas kita okay tadi. LANGUT ade. ye, mane ade aku langut dah sampai habes tahap. lenguh tengkuk aku. cuma takde rezeki nak buat camne. rezeki tu sume dtg dari Allah. redha jeh.

kpd pasukan yg menang, keep it up. hope kat peringkat daerah korang dpt kekalkan kejayaan korang ye. kpd Bomba, confirm tahun depan korang masuk daerah. pasukan yg berpotensi tu.

okay, bye.


Photobucket

Terima kasih daun keladi :)