Status Saya :
Doakan saya yang berada di negara orang ini :)
chocoRedBERRY: I'm still young

March 6, 2011

I'm still young

Assalamualaikum.

okay, malam semalam parents aku ade mesyuarat agung UMNO kt cawangan jln sawi. ya, tempat lame aku. well, parents aku mmg antara org kuat umno kt situ. yela, dah bape puluh tahun duduk situ.

so, aku dgn menyemak nye ikut. gahh` act, kat majlis tu ade anugerah pelajar cemerlang. so, aku kan cemerlang . cehh` kalau tak, takde makne aku nak ikut.

nah tengok gambar mak aku dgn kawan2 dia berbaju umnonye. nasib baik aku tak pakai.

mane ade aku macam alien kat situ sorang2. sume nye org tua2. dan mesti org igt aku ni puteri umno right? pelapis-pelapis. HAHA. org bersidang sibuk jeh aku dengar.

patu, tiba lah time aku nak amek anugerah. alah, bukan ramai pun yg amek. dua org jeh. patu pengacara tu sebut name aku

"seterusnya, adik ira adila bt mohd yasin. mendapat keputusan cemerlang dlm SPM dgn pencapaian 8A"

okay fine ! mmg aku dah amek spm pun. muka aku tua sgt ker? budak yg lagi sorang tu dia ckp PMR dpt 5A. act, dia UPSR kot.

bengong tak dia punye pengacara tu, abg saad. sabo jeh aku. sume org tercengang-cengang. pmr kan? pmr kan?

patu, dah abes majlis. sementara tunggu mak aku kemas2 balai raya tu. terjumpe la abg saad tu. patu dia tanye: "dah dpt mane-mane lom?"
aku: "hah?" aku igt kan dia tanye dah dpt asrama ke?
patu, ade kawan mak aku tu, dia cakap, "dia baru pmr ler saad !"
"eh? larr.. tu lah pelik, cepat noh dah spm." bla. bla. bla.

nampak sgt ayah aku bagi slip keputusan hari tu dia tak bace. siod tak siod ah kan.


sila abaikan SPM di situ. anggaplah PMR.


dia bagi hadiah pen dgn sampul surat jeh. sampul surat tu act ade surat cinta. HAHA. percaya la sgt. ade lah beberapa RM$$.

dekat pen tu mane ade tulis 'Anugerah Pelajar Cemerlang SPM 2010'. tak takde pun. takpe la. spm nanti insyaallah dpt lagi. HEHE.


kay, pupye !
Photobucket

Terima kasih daun keladi :)

No comments: