Status Saya :
Doakan saya yang berada di negara orang ini :)
chocoRedBERRY: 03/01/2011 - 04/01/2011

March 12, 2011

I don't want !

Assalamualaikum.

semalam aku dah excited nak belajar formasi kawad, jap lagi budak tak ramai pulak. perh, kadet polis (L) pun dah buat formasi tau tak. sedih gile semalam. siod gile cikgu tu. dia suruh kitorg balik awal. 4.30 dah balik dah.

kau bygkan kitorg dtg terus pakai boot. patu dah turun bawah. dah turun kompleks dah nk kawad ni. jap lagi kak azura panggil naik atas. bukak boot. kawad pakai kasut jeh kat tapak perhimpunan lame atas tu. kau tau tak, aku nak pakai boot tu bape lame. patu dah pakai bukak balik sbb ketat la ape la. kira-kira sejam jugak aku pakai boot tu.

patu sekali jeh kitorg kawad kot. nak buat formasi budak tak ramai. sia-sia jeh dtg. aku igt malas nk dtg. aku pikir nak belajar formasi, so aku dtg ah kan. jap lagi tak jadi an.


cuti ni mak aku ajak prgi kl uma along aku. malas siod ! dah lah belum study lagi. nak suruh aku study kat sane. haishh . buat aku tension lagi ade ah. dgn budak2 nakal tu. dah la ade kawad hari rabu, jumaat, sabtu tu. kalau mak aku nak pergi, pergi ah sorang. malas aku! kalau along nak aku datang, belikan ape yg aku nak ye. HAHA.

patu akak aku pulak ajak dtg rumah dia kat tangkak pulak. adoyai ! tu aku bole terima la. sebab kat situ aman sikit. tapi aku ade kawad ler rabu, jumaat, sabtu. bape kali aku nak cakap. HAHA :D

kay, bye.

Photobucket

Terima kasih daun keladi :)

March 11, 2011

I & U

Assalamualaikum.

awak awak nak tau tak. hari isnin hari tu kita pergi latihan kawad kan, ramai yg dtg. penuh file tu. sampai terlebih satu file tau. first time kita dtg kawad budak seramai begini.

lepas ni memang kena streaming balik sape yg betul2 pandai kawad. kita dah ade calon2 yg nak kena tendang keluar. HAHA


apa yg tangan aku taip ni. mengarut betul.

Photobucket

Terima kasih daun keladi :)

Denyutan Nadi

hey korang ! nak duit tak ? HAHA. beritahu aku sape yg tak nak.



senang jeh. korang just promote banner yg atas tu kat blog korang.


1 : klik banner kat atas tu.

2 : klik heartbeat.my yg mcm kat bawah tu.


3 : klik Create Account

4 : klik Join HB! Affiliate



5 : klik online application macam kat bawah.


6 : klik Get code.


7 : pilih size banner yg nak dipamerkan. patu letak kat blog korang.

Finish up.


Photobucket

Terima kasih daun keladi :)

March 6, 2011

I'm still young

Assalamualaikum.

okay, malam semalam parents aku ade mesyuarat agung UMNO kt cawangan jln sawi. ya, tempat lame aku. well, parents aku mmg antara org kuat umno kt situ. yela, dah bape puluh tahun duduk situ.

so, aku dgn menyemak nye ikut. gahh` act, kat majlis tu ade anugerah pelajar cemerlang. so, aku kan cemerlang . cehh` kalau tak, takde makne aku nak ikut.

nah tengok gambar mak aku dgn kawan2 dia berbaju umnonye. nasib baik aku tak pakai.

mane ade aku macam alien kat situ sorang2. sume nye org tua2. dan mesti org igt aku ni puteri umno right? pelapis-pelapis. HAHA. org bersidang sibuk jeh aku dengar.

patu, tiba lah time aku nak amek anugerah. alah, bukan ramai pun yg amek. dua org jeh. patu pengacara tu sebut name aku

"seterusnya, adik ira adila bt mohd yasin. mendapat keputusan cemerlang dlm SPM dgn pencapaian 8A"

okay fine ! mmg aku dah amek spm pun. muka aku tua sgt ker? budak yg lagi sorang tu dia ckp PMR dpt 5A. act, dia UPSR kot.

bengong tak dia punye pengacara tu, abg saad. sabo jeh aku. sume org tercengang-cengang. pmr kan? pmr kan?

patu, dah abes majlis. sementara tunggu mak aku kemas2 balai raya tu. terjumpe la abg saad tu. patu dia tanye: "dah dpt mane-mane lom?"
aku: "hah?" aku igt kan dia tanye dah dpt asrama ke?
patu, ade kawan mak aku tu, dia cakap, "dia baru pmr ler saad !"
"eh? larr.. tu lah pelik, cepat noh dah spm." bla. bla. bla.

nampak sgt ayah aku bagi slip keputusan hari tu dia tak bace. siod tak siod ah kan.


sila abaikan SPM di situ. anggaplah PMR.


dia bagi hadiah pen dgn sampul surat jeh. sampul surat tu act ade surat cinta. HAHA. percaya la sgt. ade lah beberapa RM$$.

dekat pen tu mane ade tulis 'Anugerah Pelajar Cemerlang SPM 2010'. tak takde pun. takpe la. spm nanti insyaallah dpt lagi. HEHE.


kay, pupye !
Photobucket

Terima kasih daun keladi :)

March 5, 2011

Art ?


hasil karya org yg tak tahu nak buat ape sekarang ni. homework berlambak-lambak tak siap lagi kate tak tau nak buat ape.
Photobucket

Terima kasih daun keladi :)

Life is going fine

Assalamualaikum.


alhamdulillah. sekarang aku mula menerima kenyataan. aku redha dgn apa yg berlaku. dan aku bersyukur sangat.

dan sekarang aku dah tak excited langsung nak masuk asrama. sebab aku dah lali dah dgn hidup aku skrg. aku dah tak kesa dah hari-hari balik petang. hari khamis petang jeh yg aku free. hari lain sume aku busy except sabtu ahad.

dan aku bersyukur sangat ambik dua subjek penting ni: akaun & biology. akaun aku dah mula menunjukkan minat. bio setakat ni boleh la. tapi aku rasa akaun senang sikit drpd bio.

so lepas amek result spm, at least aku ade dua bidang boleh pilih. kalau bio aku tak okay, aku pilih lah bidang akaun. bio cara nak jawab dia agak complicated sikit. patut la org nak jadik doktor sikit punye susa.

tengok ah along aku, dia nak sambung phD. sebelum tu kena la amek exam dulu. susa gile dia kate. especially dia nak sambung kat oversea mmg dia kena dpt gred tinggi ah nak pergi sane. kalau nak sambung kat mlysia, skrg jugak dia dah dpt. dia just pensyarah kat ukm pun kena sambung phD. ni kan pulak student2 dia yg nak jadi doktor tu.

complicated sungguh hidup ni kan. penuh dengan cabaran. kalau hidup takde cabaran memang tak bermakna lah kita hidup.


note: maap. entry ni agak feeling sikit.

bye`

Photobucket

Terima kasih daun keladi :)