Status Saya :
Doakan saya yang berada di negara orang ini :)
chocoRedBERRY: 2010

December 30, 2010

AFF Suzuki Cup 2010

Assalamualaikum.

huhu. kepenatan aku menyokong Harimau Malaya akhirnya membuahkan hasil. HAHA. tu pun aku tengok perlawanan akhir jela. akhirnya berjaya menjadi Juara buat pertama kali. tahniah-tahniah. dan esok CUTI ! HAHA xD tak ade kena mengena dengan aku.

aku tengok kebanyakkan nya ramai minat kat Goal Keeper Malaysia, Khairul Fahmi. HAHA. mula-mula aku tengok dia, ingatkan cina. muka memang macam cina ah kan. tapi sekarang aku dah hafal dah nama-nama pemain malaysia ni. tengok muka dah tau nama dia sape. HAHA. kalau dulu aku tak pernah tau pun. yg aku tau Aidil Zafuan denagn Zaquan Adha. HAHA.

kay, chichau !


Photobucket

Terima kasih daun keladi :)

December 20, 2010

2nd birthday party

Assalamualaikum.

HELLO ! lama suda aku tak update blog ni. hari khamis hari tu aku pergi tangkak, rumah akak aku. semalam baru balik. so aku tak sempat nak update kat sane. aku sempat browser facebook n twitter guna fon jep.


Tuan Puteri

18 december hari tu ade birthday party tuan puteri. HAHA. bithday party anak buah aku, NUR ADRIANA QISTINA BINTI MUHAMMAD KHAIRUL NISAK. amacam ? semput tak sebut nama dia. HAHA. panjang gile nama dia. macam mana la nak nikah nanti. HEHEHOHO.

akak aku buat party kat KFC jep. nak buat kat rumah penat nak kemas. so dia buat kt kfc. sume org tu yg siapkan. kitorang datang cuci kaki jela. HAHA :D

dia memang suke buat mulut macam tu.


patu mase party tu ade mascot CHICKY datang. HAHA. ade budak kecik tu nangis takut dgn chicky tu. kesian. sampai chicky tu dah balik pun dia nangis lagi. HAHA. takut betul budak tu.


CHICKY

sekian story pasal birthday party tu. malas nak cerita panjang-panjang.


tadi aku on FB jap. mane ade penuh aku punye FB tab kat atas tu. penuh dgn warna merah yg kecik-kecik tu. HAHA. friend request la, meseg la, notification la, macam-macam la. so sekarang aku tengah upload gambar party tu. sape nak tengok sila KLIK SINI. tengok photo album aku ye !

chichau !


Photobucket

Terima kasih daun keladi :)

December 14, 2010

Islam just a name ?

Assalamualaikum.


zaman sekarang ni dah macam zaman jahiliah. ramai sangat yg buat maksiat. kalau orang kristian takpe la, aku tak kesa. ni orang ISLAM okay. mana pegangan Islam nya? nama jeh Islam tapi tak pernah nak mengamalkan ajaran Islam.

tadi masa aku log in FB jap tadi, ade sorang akak ni suruh aku LIKE photo contest dia, "pencarian cover girl". so aku LIKE la sebab gambar dia smart, cantik dan model nye pun cun. patu aku saje tengok sume gambar yg dipertaruhkan kat contest tu. dan masa aku NEXT-NEXT gambar tu, ternampak ade satu gambar yg join contest tu.

adalah sorang makluk Allah yg jadi model gambar tu. aku tengok la nama penuh dia kat caption bawah. nama dia ade "BINTI", ISLAM rupanya. tapi baju dia, nauuzubillah !
bak kata mak aku, "pakai baju tak cukup kain"
Astagfirullahhalazim. patu adalah beberapa orang hamba Allah yg mengkritik gambar dia, yg cuba mempertahankan nama Islam.
"macam mana nak suruh vote. Islam ke ni? baik takyah pakai baju terus."
"Anugerah Allah pd seseorang bukanlah perkara mainan atau gurausenda.Sesetengah orang salah gunakan anugerah allah yg diberikan dengan mengadaikan dan melacurkan semua pemberian Allah kepada umatnya.
ASTAGA.. MENGUCAP LAH LA WAHAI ISLAM..
Insaf lah diri. jgn menjadi hamba pada DUIT..semata-mata menjadi perempuan simpanan cina"
antara kritikan yg dilemparkan. memang patut pun dia terima kritikan macam tu. biar dia sedar sikit. tak malu ke nama ade BINTI tapi pakai baju yg terdedah sana terdedah sini.

aku harap orang-orang macam ni cepat-cepat lah insaf. aku bukan nya baik sangat pun nak bahas banyak-banyak. tapi at least sebagai umat kita wajib tegur antara satu sama lain.
kita hendaklah mencegah kemungkaran dengan tiga cara iaitu mencegah dengan tangan, mencegah dengan lidah dan mencegah dengan hati.
cewahh! dah jadi ustazah pulak aku. patutlah mak aku suruh aku jadi ustazah. HAHA. ni sume ape yg aku dah belajar masa Form 2. so aku kena gunakan lah ilmu yg ada di dada ni. HAHA. tak bole bla ayat aku.

okay, renung-renungkanlah dan SELAMAT BERAMAL !

Photobucket

Terima kasih daun keladi :)

December 12, 2010

Photography ?

Assalamualaikum.

*gambar ni aku curi kat Google*

photography? cakap pasal photography ni memang kebanyakan akan beranggapan,
"ala, gambar yang amek guna DSLR tu."
kalau macam tu sape yg nak buat photography kena beli DSLR lah ea?


sebenarnya aku rasa photography ni bole buat guna camera biasa kot. macam camera olympus kesayangan aku tu. menjadi jep aku buat. HAHA. tapi aku rase DSLR lebih berkualiti drpd camera biasa. yeah ! sebab DSLR act bole amek gambar motion dan aku rase ianya memang khas untuk photography.


*my official picture*

memang lah camera biasa ade mode motion. tapi tak sekualiti DSLR. sebab macam camera aku tu kalau nak capture kena tekan lame-lame. sampai lenguh tangan aku. so camera aku dah tak boleh nak capture gambar yg fast. lagi-lagi camera aku tu dah lame hidup. so dia punya button macam dah loose tau tak. tu yg aku bercita-cita nak tukar DSLR. HAHA. *baget-baget-baget*

kalau aku ade duit RM2000 memang dah lame aku rempit motor ayah aku pergi kedai beli DSLR. HAHA xD ni kalau aku nak dapat pun kena la pujuk sape-sape yg berkenaan belikan aku DSLR. HEHO.

tapi tak salahkan kalau aku nak beli DSLR? memang aku minat sebenarnya dalam bidang-bidang macam ni. aku pernah jugak terfikir nak teruskan minat aku in the future. tapi aku takut jugak kalau-kalau kerja bidang aku ni susah nak dapat kerja. kalau dapat pun mesti swasta. aku bercita-cita nak kerja bawah kerajaan sebenarnya. sebab mak aku kata kalau dah pencen nanti tak payah kerja lagi sebab setiap bulan kerajaan bagi kita duit sampai la kita mati.

penat jugak fikir pasal benda ni. sebab sekarang ni aku tak tau ape sebenarnya cita-cita aku. dulu kecik-kecik bangga bila cikgu tanya:
"cita-cita kamu nak jadi ape dah besar nanti?"
"cita-cita saya nak jadi DOKTOR cikgu."
HAHA. tapi sekarang buntu nak cari cita-cita. yang penting sekarang tahun depan aku still nak amek aliran sains.
mintak-mintak dapatlah. aminn.


okay, pupye !

Terima kasih daun keladi :)

December 10, 2010

Facebook New Look

Assalamualaikum.


facebook sekarang dah berwajah baru. tapi aku rasa wajah baru dia macam pelik sikit. aku tengok macam berserabut. sebab side kiri dia macam penuh sangat. then tiba-tiba jep menyemak gambar tagged of you tu kt atas sekali. kalau gambar yg tu buang, aku rasa lawa sikit kot. tapi still aku rasa wajah lama lagi best.



Terima kasih daun keladi :)

December 9, 2010

Share tips again

Assalamualaikum.

hari ini agak sejuk. duduk kat rumah dah takyah pasang kipas. sebab pagi-pagi jep dah hujan. memang rasa macam ada salji kat luar rumah. HAHA. rindu Australia siod ! rindu nak pegang salji kat sana. perh rase macam duduk kat dalam peti sejuk kalau musim sejuk kat sana. okay, dah-dah stop.

berbalik kepada title entry aku hari ni. hari ini aku blogwalking lagi. dan terbaca satu blog yg agak sengal. blog JOURNEY namanya. sesiapa yg nak dapat BUFFERED EARNING or nak naikkan TRAFFIC BLOG ke, sila KLIK SINI. memang 'bagus' sangat. sila-sila la usha ye.



Terima kasih daun keladi :)

December 7, 2010

Salam Maal Hijrah

Assalamualaikum.

hari ni 7 december 2010 bersamaan 1 muharam 1432H. buku baru telah pun dibuka untuk mencatatkan amalan kita di tahun yg baru ini. buku lama biarakan ia pergi menjadi pengajaran buat kita.

so hari ni aku nak tengok Lagenda Budak Setan The Movie. baru habis download semalam. HOHO. kan download tu part by part kan. movie ni ade 7 part. semua part ade tapi part 3 takde. macam siod ! pandai-pandai la aku cari part 3 tu. benci betul !


Terima kasih daun keladi :)

November 30, 2010

share tips : timbang blog

Assalamualaikum.


time tengah jalan-jalan tengok blog orang, terbace blog cik ponty. ade 1 tips di sini ye utk menimbang blog anda semua ye. sila klik. ini penting untuk meningkatkan traffic blog anda.

kalau dah blog nye berat, confirm la tak ramai yg nak bukak sebab dah serik nak tunggu lame-lame. tambah-tambah lagi kalau internet orang tu memang lembab gile tahap cipan. memang bertambah malas lah nak tunggu sampai blog tu habis loading. so, saya sarankan klik sini untuk timbang blog anda. pastikan ia tidak lebih 100kb. seperti blog saya ni:

size: 64.72kb
load time: 0.35 seconds

average speed per KB: 0.01 seconds


kalau berat blog anda dah lebih 100kb tu, pandai-pandai la buang widget-widget yg tak berguna kat blog anda tu. selamat mencuba !


penghargaan: terima kasih kepada Diary of 1995. sebab dah share tips ni.



Terima kasih daun keladi :)

November 24, 2010

Don't know what to do

Assalamualaikum.

okay dah lame aku tak update blog ni. internet aku buat hal lagi. dulu comp ni internet pulak. aku tak tau kenape dgn internet aku. tetibe jep hari ni bole selepas aku menggodeh wayar dia. haha. aku rase macam nak gile dah tak surf internet bape hari ni. hoho` pupye.
Terima kasih daun keladi :)

November 21, 2010

Jealous !


aku tengah iri hati sekarang ni dgn along aku. dia beli Iphone 4 siod! *jeles-jeles* best jugak la. tapi kalau utk orang-orang yg suke meseg drpd telefon, baik tak payah beli. sbb kalau nak taip meseg tu agk lambat sbb asyik tertekan huruf lain jep. sbb dia punye skrin terlampau sensetif trhadap sentuhan you know. tersentuh sikit jep dia dah bole detect.

so sekarang AKU JELES, AKU JELES, AKU JELES!!

sekian.

Terima kasih daun keladi :)

Asian Games !

YES ! Malaysia baru saje mencatat lagi 1 pingat emas oleh Azlan Iskandar selepas Datuk Nicole David dalam sukan squash. tak berbaloi aku sokong Azlan Iskandar tadi. hoho` tahniah-tahniah.

kini malaysia memperoleh 5 pingat emas dan mengharapkan lagi 1 pingat emas drpd Datuk Lee Chong Wei dlm acara badminton malam ni. malam ni pukul 7.30 malam Datuk Lee Chong Wei lwn Lin Dan. saingan yg hebat. harap malaysia menang.


majulah sukan untuk negara.


Terima kasih daun keladi :)

Blank 2


Assalamualaikum.

okay, hari ni aku jadi cikgu sebentar. haha` along aku suruh tanda kertas exam student dia. objektif jep. kalau subjektif, memang sume aku tanda (X). baru kejam sikit. haha`

soalan objektif dia 10 jep. tapi susah gile. yela, bidang kejururawatan. sume student-student yg nak jadi doktor sume. paling tinggi pun 8/10. ade yg dpt3/10 bhai! along aku kate kalau dapat camtu maknenye 'tak lulus'.

patu bole dia suruh taip pulak markah dia kat comp aku. dia balik tak bawak laptop sape suruh. *ngeng* dah satu kerja nak taip pulak. takpe lah sambil menyelam minum air. sambil taip tu, update blog jap. haha`

time aku taip markah kertas subjektif, kertas last sekali aku taip, along aku ade tulis kat kertas student tu: "JUMPA SAYA!" hah! ayok! tak tau-tak tau. markah dia 6.5/20 jep. mane ade sikit!

okay la, nak sambung balik taip markah tu. pupye!
Terima kasih daun keladi :)

November 20, 2010

Make me hot !


semalam sape yg tengok movie The Fast And The Furious: Tokyo Drift kat TV3 memang confirm BARAN. perh! aku tengok memang tak nak baran lak. *saje jep tengok sbb sbelum ni tak pernah tengok sampai habis*

dia punye iklan cakap lu lame GILE! serius! iklan jep dah 10 minit. cerita dia yg part by part tu tak sampai 10 minit kot.

movie ni mule pukul 10 mlm habis pukul 12 mlm. jap lagi pukul 12 bole lak sambung lepas Nigthline. perh! tu aku bole sabar lagi. dah 12.30 sambung balik movie nye. aku pun tengok ah. bayangkan dah malam-malam bute pun iklan dia banyak gile. 10 minit jugak iklan nye. aku dah hampir hilang sabar dah.

time part yg nak habis tu iklan lagi. memang lame la iklannye. then dah start balik cerita nye. jap lagi pelakon dia cakap bape patah jep dah habis dah movie nye. *bole kire ah bape patah dia ckp* memang aku kire tak sampai 5 minit siod part yg akhir tu. 3 minit ade ah kot. mane ade paiseyh doe. rase macam nak hentak jep tv LCD aku tu.

yang aku pelik bin ajaib ni. apehal dia taknak tayang jep terus part akhir tu sbelum iklan? kan senang. tak yah aku nak menghadap iklan yg lebih banyak daripada movie nye tu.

aku dah kire dah keseluruhan iklan tu memang cukup 1 jam. itu utk 2 jam pertama. yg lagi 1/2 jam uh. rasenye 20 minit iklannye. sebab 2 kali iklan. 1 kali iklan dah 10 minit.
so maknenye iklannye 1 jam + 20 minit = 1 jam 20 minit la. rasenye aku bole tengok beberapa set drama lagi dengan 1 jam 20 minit tu kot. biase la tv3 kan terkenal dengan iklan yg banyak. *tapi cerita lain tak lah banyak sgt iklan nye. dlm 5 minit ade la*



IRA ADILA

Terima kasih daun keladi :)

November 18, 2010

I Miss You, Blogger. haha

Assalamualaikum.

ok rase macam dah lame gile tak update blog. haha. aku memang nak update memandangkan akak aku balik hari tu nak raye, terpaksa aku membatalkan niat aku yg murni ni. *tak ade kaitan mungkin?*

anak dia dah menakluki comp. aku la siod!
dia bukak youtube then sorang tgok power rangers dan sorang lagi tgok upin & ipin. kalau kejap takpe. lame gile! petang nak bukak guruh berserta kilat lak. kang tak pasal-pasal rosak lak aku nye comp.

so aku nak ucap 'Selamat Hari Raya Aidiladha' walaupun dah terlambat. kire aku ucap jugak la. tahun ni along aku tak balik sbb laki dia tak dapat cuti. hoho. dia raye kat KL jela. kat rumah aku raye haji dgn raye puasa same jep. pagi raye mesti makan ketupat. bukan ketupat segera ok. anyam punye. haha.

tengah hari aku prgi tengok orang sembelih lembu kat depan rumah aku a.k.a surau. tahun ni 2 ekor jep. sekor putih sekor itam. yg itam tu agresif gile. dia tgok kawan dia kena sembelih dia dah nak lari dah. nasib baik tak terlepas. kalau terlepas aku la orang pertama yg lari. haha.


lepas raye haji ni confirm hari-hari makan daging. haha. tadi jep mak aku masak sup daging. hoho. memang sebulan ah aku makan daging. haha.

Sekian.

Terima kasih daun keladi :)

November 15, 2010

aku rindu sayang kamuu !

Assalamualaikum.

ok aku tak tahu nak tulis ape kat entry kali ni. sori sbb entry yg lepas aku malas nak tulis berjela-jela sbb busy gile buat video cousin aku. sila bace sebentar.

cousin: wey, cane hah kau buat video kau dgn kawan-kawan kau uh?
aku: guna windows movie maker la ngok. *dia ingat aku guna adobe photoshop pe*
cousin: eh, buatkan lah aku nye video.
aku: nak buat video ape?
cousin: video aku le. nanti aku send gambar kat kau.
aku: ok!

so, aku dgn baik hati nye buatkan lah. then akhirnye siap jugak pada hari ni yg telah mengambil masa lebih kurang seminggu. padahal video nye bole aku siapkan 1 hari je kot. aku busy buat benda lain. download, download dan download. haha. sori ye kak busu!

lagipun tetibe jep aku nye Windows Movie Maker menggile jap. tu yg lambat sikit siap. so kak busu, upah aku mane? no money no talk! haha


Ira Adila


Terima kasih daun keladi :)

November 13, 2010

the happy. tired and crazy day

Assalamualaikum.

ok seperti sedia maklum, tadi aku ada jamuan kelas yg berlangsung di rumah ateika. so aku dgn excited nye dah prgi awal-awal buta. haha. saje jep. biaselah kitorg pergi jalan-jalan dulu.

nak tahu tak hari ni book of record aku dtg dulu drpd eyka and shera. haha. biasenye diorg yg kena tunggu aku. hari ni aku lak tunggu diorg. lame gile cakap lu! lau aku bace Quran dah katam dah. haha.

seperti biase first destination pergi bcb dulu. then pergi kp terus cari FR parkson. haha. then kitorg prgi km and lepak situ jap minum-minum cool blog sblum mneruskan destinasi pergi rumah teika.

otw prgi rumah teika, kitorg dah mcm org gile ketawa kuat-kuat. *act, tak dga pun sbb bunyi kereta kuat sgt* sbb bile org laki lalu jep naik kete msti ckp sesuatu kt kitorg. tk ley bla gile. apalagi ketawa gile-gile ah kiotrg.

then tibe lah rumah teika. dan kitorg agk berbangga sbb kitorg antara org yg terawal jugak la smpi. haha. smpi-sampi terus duduk. haha. penat. dan terus bermulanye majlis. cikgu Razak guru kelas kitorg tak dtg pun. yg dtg cikgu kassim and cikgu juanita jep.

budak laki pun 4 org jep. harris, firdaus, loqman and chris. prempuan ramai sikit ah. thanks to teika sbb dah sediakan makanan utk jamuan ni. walaupun bukan kau yg masak. haha..

ok dah malas nak cerita lagi. gambar pun malas nak upload. tgok jela kt fb.
Terima kasih daun keladi :)

November 12, 2010

200: last day school for this year

Assalamualaikum.

tadi adalah hari persekolahan yg terakhir bagi sume pelajar form 3. so sempena tadi hari terakhir sekolah, kitorg ade main tarik tali. budak laki diorg lawan ikut rumah sukan. perempuan ikut kelas.

dan tetiba aku kena join budak kelas aku main sekali. aku join jela walaupun tenaga aku tdk berapa nak digunakan. just guna utk tambah-tambah tenaga org lain. dan ni adalah kali pertama aku main tarik tali. haha. *jakun-jakun* best lak mainnye. rase mcm nak main lagi. haha.

akhirnye kelas kitorang dah berjaya sampai ke final. walaupun dapat no.2 kire bersyukur lah. sebab kitorg dapat tebus balik maruah kelas kitorg time kalah main bola jaring. hoho.

dan acara akhir perempuan kena lawan lelaki main tarik tali. hoho. best gile time ni. 13 perempuan lawan 8 lelaki. dan malangnye lelaki kalah dan perempuan of course lah menang. haha. tu jep cerita kat sekolah hari ni.



note: esok kelas aku ade buat jamuan akhir tahun dekat rumah Ateika. malam ni aku kena simpan tenaga sbb esok aku, shera and eyka kena mencapap dari bus10 ke rumah ateika yg diorang kata rumah dia dekat-dekat dgn KM. takpe lah. kalau kitorg penat, kitorg rehat jap kat KM. minum-minum cool blog dulu ke. haha.
Terima kasih daun keladi :)

September 17, 2010

16 Sept bersamaan 7 syawal

semalam seharian aku kat JB. prgi raye le. buat ape lagi. uma first yg kitorg terjah uma pak ude aku kat kempas. kat situ kitorg mkn nasi tomato. yummy.. pastu kitorg prgi uma pkcik aku pulak kat straits view (dekat dgn danga bay area istana). ni pulak kitorg makan mee goreng. perjalanan kitorg diteruskan pergi uma akak sedara aku pulak (anak pakcik aku). uma die kat taman perling. kt situ kitrg makan cucur udang dgn air laici campur buah. next kitorg prgi taman bukit indah, uma kawan along aku. kitorg makn bihun goreng. and last house uma pak usu aku kat bndar sri alam. ni kitorg makan nasi lemak. haha.. dasyat.

perh. memang setiap uma ade makanan yg agk berat. gile tak kenyang perut aku kena sumbat mcm-mcm. huh.. mmg penat gile semalam.
Terima kasih daun keladi :)

September 9, 2010

Syawal sudah menjelma

esok bermulanye bulan syawal, bulan yg dinanti-nantikan oleh semua umat Islam yg berpuase. dengan kesempatan ni, aku nak mohon maaf dekat sume budak-budak kelas 3AT, 3AT1 dan sume yg mengenali aku. raye nanti rajin-rajinkanlah diri pergi rumah aku. kat taman delima jep. tak jauh mne pun. hoho.
Terima kasih daun keladi :)

September 4, 2010

whole day making room

Assalamualaikum`

hari ni aku tak tau kanape aku rajin pulak aku nak kemas bilik aku yg macam "tongkang pecah" uh. aku mula kemas dalam pukul 11 pagi dan siap pukul 1.30 ptg. penat gile wok! penat aku nak susun sume buku-buku yg tinggi menggunung tu. and bile aku kumpulkan sume kertas yg ade, dan hasilnye spt dibawah..



memang tak nak byk pun. ni baru yg ade kat rak buku. belum masuk yg dalam fail lagi. kalau aku jual kat syarikat kitar semula memang bole jadi kaya aku. so dengan sifat malas aku nak simpan khazanah-khazanah yg tak berguna tu, aku campakkan jela sume khazanah tu dalam tong sampah yg sangat menanti-nantikan kedatangan khazanah-khazanah tu.

mase aku kemas-kemas tu, tetibe aku terjumpe something iaitu fail peribadi mase sekolah rendah dulu. haha



aku ingatkan fail ni dah hilang mane tah. rupenye ade lagi. terceruk kat mane tah. alih-alih aku tengok dah ade. hehe. so setalah bertungkus-lumus aku kemas bilik aku, akhirnye siap jugak. inilah hasilnye yg tak seberapa..



ni jela barang yg tinggal. yg lain sume aku dah campak dalam tong sampah. 2 bulan lagi confirm bersepah balik bilik aku ni. hehe x)

Terima kasih daun keladi :)

March 5, 2010

bad, bad and bad

sejak seminggu ni kitorg kena pindah kelas sbb anis farhah dia baru masuk skola. actually, hri tu dia baru buat operation tulang blkg. so, dy tak bole naik tangga. dgn ini, terpakse la kitorg pindah klas. dari ats turun ke bawah. kitorg kena tukar dgn bdk klas 3tes1.

rindu gile klas kitorg. dah buat cantik2, dah byr mahal2 pastu kena pindah klas. mmg tak satisfied langsung la kan. tapi demi kawan, kitorg sanggup berkorban. *menggedix sebentar*

about klas baru tu.. mmg tak terkate aku. mmg tak bising pon la klas tu. mmg tak pon. time blajar bdk2 yg kt luar klas tu bace berita agknye. ckp mcm nak bagitau sume org. dia punye bising mcm pasar. lagi2 time waktu critical *waktu bdk blah ptg dtg*. huh.. mmg tak bole concentrate langsung. mmg selamat la subjek akhir.


------------------------------------------

sedih gile tahun ni. tak dpt msuk kawad daerah. bukan aku yg tak nak msuk, mak aku tu yg tak bagi aku msuk. dia kate nnti penat la, ape la. *biarlah. bukn mak yg kwd, aku yg kwd.* benci btol la. aku nak pujuk jgk mak aku. tapi susah jgk kalau aku msuk kwd. rabu dgn khamis mmg aku tak bole turun. tuisyen tak abes2. whatever la.

agk sedih jgk la bile tgk blog2 bdk yg crite psl kwd ni. adoyai.. masih terngiang2 lagi suara k.umi bagi koman tahun lps. kalau tahun ni aku tak msuk, insyallah tahun dpn confirm aku msuk. haha. so, go krstk(p)!


-------------------------------------------

hari selase hri tu mmg bad day aku agknye. kt skola bole plak buku tatabahasa aku hilang. aku mmg cuak dah kalau cg. yazid maki aku nanti. time pj, cg juan suro buat latihn utk ujian segak nanti. mmg tak kotor ah ksut aku! nsib baik aku pkai ksut lame. kalau tak, mmg mcm belacan ksut aku tu.

time sc, bole plak aku tertinggal bku sc essential. ok fine! mmg cg razak tak mara pon. dia just maki jep. tak prnah2 aku trtinggal bku sc, hri tu bole trtinggal plak.


my bad day!




p/s: yea! ptg ni nak blk kmpung. sok akak sedare kawin.


Terima kasih daun keladi :)

February 26, 2010

hari sukan! *sukan ke?*


memang cpt gile aku update blog utk hri sukan yg baru nk mule rabu lepas. hoh? aku spt. biase, ahli kontigen perbarisan utk krs puteri *xkn krs putera plak*..

lepas pnt2 kawad. aku lepak kt pondok masjid dgn bdk gyle kt atas uh. lagi 2 eko uh hilang pergi beli air. org sibuk2 kt pdg, kitorg rilek jep lepak kt pondok. kire baik ah aku pijak pdg td. drpd diorg ky ats uh. dtg2 trus lpk kt pondok. *memang amalan mulia*

pastu belum abes sukan lagi, kitorg dah bla. xkuase aku nk tunggu lame2. malam, aku msg ah anis tanye sape mng. so, yg mng taun ni uma alauidin. 2nd abdullah 3rd sulaiman last abu bakar. *sori kalau salah eja*

kawad, diorg ckp 1st ppi 2nd pengakap 3rd kadet polis wanita. *betul ke?*
Terima kasih daun keladi :)

February 17, 2010

coming again!

semalam baru jep balik dari kl, pergi uma along aku. bosan sungguh kt sana. kt sini pon bosan jugak. whatever la.. the important thing is homework aku dah bertingkat-tingkat dah. aku buat time dah nak naik sekolah nanti. *tu la hobby aku*

pasal tajuk entry aku kali ni, ape yg coming again? actually pasal satu virus ni. virus ni dah coming again. aku fever balik! sob..sob.. sedih sungguh. tak suke! tak suke! aku tak tau taun bile la virus ni nak baik. bayangkanlah, akhir bulan lepas aku baru baik selsema. and bulan ni dia dtg blk dgn demam sekali. batuk? next season.

esok kena pergi library plak. nak discuss pasal lisan bm dgn membe2 gyle ku. *eyka, shira dan tambahan ahli baru mohd. isamudin a.k.a petek*




sekian,

Terima kasih daun keladi :)

February 13, 2010

Inilah Cinta - Akim


Terima kasih daun keladi :)

February 6, 2010

befday girl



6 Feb 2010.. befday my bestfriend, NORSHAHIRA BT. ABD. RAHMAN..

firstly, aku ucapkan happy birthday yg ke 15 tahun utk kau *xsangke kau dah tue. aku dgn tika baru 14 tahun au. haha*

terima la present aku yg xseberapa uh.

hope our friendship never end here.



| sekian |

Terima kasih daun keladi :)

January 3, 2010

selamat tahun baru!


selamat tahun baru kpde sume penduduk bumi, pluto, zuhal dll. tahun 2010 suda tibe dan skola pon akan brmule.


wargh!! esok kena bangun pagi2. kena bawa beg yg berat. kena pakai baju skola. kena perhimpunan. kena study utk PMR yg coming soon. adoyai!. malas! malas! malas!






sekian,
p/s; study smart don't study hard. gud luck to all the student. selamat belajar semula.

Terima kasih daun keladi :)